Cartea de miercuri – Cărţi de colorat educaţionale

Pentru că sunt în Iaşi am fost azi pe la editura Gama (care pregăteşte patru cărticele excepţionale pentru Gaudeamus, traduse de mine) de unde m-am întors cu patru cărţi de colorat educaţionale pentru copii între 4-6 ani. Din cele treizeci de titluri, eu am ales: Învăţ despre copiii lumii, Colorez şi învăţ ce e igiena, Învăţ să circul şi Învăţ lunile şi anotimpurile. Cărţile au o pagină colorată pe care este scrisă o poezioară şi o pagină de colorat. Copiii învaţă despre diferenţele rasiale şi culturale, despre regulile de circulaţie, despre igiena personală şi a locuinţei, despre manierele în societate şi la locul de joacă, alfabetul, cifrele, culorile şi multe, multe altele pe care vă invit să le vedeţi aici. Costă între 2,29 şi 2,5 lei una, au format A5 ca să încapă uşor în geanta mamei când mergeţi la medic sau în altă parte unde copilul trebuie să stea cuminte şi, mai ales, să încapă frumos în biblioteca din camera copilului.

Un set de astfel de cărţi, alături de o cutie mare de creioane colorate pot constitui un cadou deosebit pentru aniversarea unui copil la care nu ştiţi cu ce să vă duceţi. Chiar zilele trecute îmi povestea un prieten care s-a dus să caute un cadou pentru un copil că nu ştia ce să cumpere pentru că nu cunoştea nici copilul, nici familia foarte bine. Un set de cărţi e cadou ideal, dar un set de cărţi care implică şi o activitate e şi mai şi. Oricum, mai toţi prietenii mei ştiu că eu dăruiesc şi recomand drept cadouri aproape numai cărţi, iar când sunt cărţi de activităţi sunt cu atât mai încântată.

Şi dacă tot veni vorba de cadouri, trebuie să vă reamintesc de gentuţa cu şase cărticele cu foi cartonate şi un cd cu poveştile citite de actriţa Haruna Condurache de la teatrul pentru copii din Iaşi, perfectă pentru un cadou de aniversare, pentru Moş Nicolae sau pentru Crăciun.

0 Replies to “Cartea de miercuri – Cărţi de colorat educaţionale”

  1. Ce frumoase sunt!Nici scumpe,mai sunt si educative,chiar cadoul ideal.Multumim si o zi frumoasa.

  2. Foarte interesante recomandarile tale. Le voi cauta si eu sa le avem in biblioteca pentru mai tarziu.

    1. Ramona, sa stii ca si eu fac la fel. Cumpar de pe acum cate una-doua, cat pot, ca sa le am mai tarziu, sau sa le am in casa pentru cadouri neasteptate. Asa evit eforturile financiare heirupiste.

  3. Foarte dragut! Multumim pentru informatie!

  4. Sunt foarte frumusele, mi-au placut mult prezentarile.pupici
    Ai si o leapsa la mine, dac-o vrei
    http://ayandari.wordpress.com/2010/11/04/leapsa-de-pus-pe-ganduri/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.