Cartea de miercuri – I Can Save the Earth

Astăzi vă prezint o carte despre ecologie. Am comandat această carte de pe Bookdepository (au livrare gratuită chiar şi în România) în două exemplare, aşa că, dacă vă place, o s-o puteţi câştiga la concursul de Crăciun cu premii constând în cărţi despre ecologie, cu şi despre activităţi de Crăciun, cărţi cu povestioare sau cărţi de colorat. Dar despre asta, la timpul potrivit. Cartea se numeşte I Can Save the Earth (Pot salva pământul) şi este în limba engleză. Nu are foarte mult text, aşa că orice părinte care ştie puţină engleză o poate traduce din mers sau poate improviza pe marginea ilustraţiilor.

Personajul principal este un monstruleţ care lasă apa să curgă, televizorul să meargă şi munţii de gunoi să se adune. Cum învaţă monstruleţul nostru să recicleze, să economisească şi să consume mai puţin, veţi afla citind cartea. Costă doar 2,13 lire pe bookdepository (aproximativ 11 -12 lei, în funcţie de fluctuaţia lirei), iar livrarea este gratuită (vă asigur că nu e păcăleala, am mai comandat de la ei cărţi care la noi se găsesc la triplu-preţ).

În străinătate există o mulţime de cărţi despre reciclat şi economisit resursele planetei, speciale pentru copii, cu text simplu şi ilustraţii bogate. La noi eu nu am văzut încă, nici măcar traduse, darămite autohtone. Se pare că ecologia nu e subiect de interes pentru editurile româneşti 🙁 Dacă totuşi mă înşel, şi există cărţi pe tema asta, daţi-mi de ştire, vă rog. Iar editurile, dacă mă auziţi, nu v-am dat de gândit?

0 Replies to “Cartea de miercuri – I Can Save the Earth”

  1. […] Continuati lectura anuntului aici : Săptămâna ecologică – Ziua a treia « Idei pentru mamici si copii […]

  2. Buna Laura,

    Pentru ca in ultima perioada nu am mai citit posturile de pe blogul tau din lipsa de timp, acum citesc din urma.
    Editura Gama are o carte despre natura si ecologie, “Prima carte despre natura si ecologie”, care trateaza si subiecte precum: Poluarea, Sa recilcam deseurile!, Energie curata, Plantele folositoare.

    Dar cum cu cateva pagini nu se rezolva nicidecum problema ecologiei este intr-adevar nevoie de mult mai multe carti pe acest subiect!

    Ana-Maria

    1. Multumesc, Ana-Maria, am vazut-o la targ si am rasfoit-o, are, ce-i drept, cateva pagini, dar limbajul e didactic, si informatia mai mult teoretica. Ne trebuie ceva mai amuzant, mai ilustrat, mai “povestit”, in genul carticelei cu monstrul sau celorlalte zeci de carticele vazute pe amazon.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.