Patine din fetru pentru decorat bradul de Crăciun

DSC08109

Am făcut aceste patine după ce le-am văzut aici şi aici şi cred că şi mie mi-au ieşit cel puţin la fel de frumoase.

DSC08106

Aveţi nevoie de fetru, aţă de culoarea fetrului, pom-pom-uri, aţă mai groasă (ca de croşetat, albă), vată pentru umplut şi agrafe de birou pentru lama patinelor. Eu le-am făcut mai măricele decât cele de pe primul site, aşa că am folosit agrafe mai mari. Oricum nu cred că aş fi avut răbdare să cos la cele mici.

DSC08000

Descărcaţi tiparul de pe al doilea site şi transferaţi pe fetru. Tăiaţi patru bucăţi ca să vă iasă o pereche de cizmuliţe.

DSC08004

Coaseţi bucăţile, două câte două, ataşând pom-pom-ul şi agrafa. Pe laterale eu am cusut cu punct de surfilaj, iar în partea de jos am cusut mai simplu, trecând acul pe după agrafă, ca s-o ataşez cât mai bine. Iniţial am vrut să lipesc agrafa acolo dar nu mergea, ar fi muşcat prea mult din agrafă şi se pierdea efectul de lamă de patină.

DSC08043

Iată două perechi care aşteaptă să le pun “şireturile”:

Şireturile se fac din aţa mai groasă, se cos în formă de X şi se înnoadă în partea de sus:

DSC08109

Dacă nu aveţi pom-pom-uri, puteţi renunţa la ele şi puneţi doar şireturile. Mai puteţi decora partea superioară cu “blăniţă” sau cu bucăţele de fetru de altă culoare. Prindeţi cele două patine cu o panglică subţire (eu am lipit panglica) sau cu aţă roşie mai groasă (lână, de exemplu) şi agăţaţi-le în brad.

DSC08102

P.S. Scuze pentru calitatea pozelor dar am foarte puţin timp de făcut decoraţiuni şi spre zero timp de aranjat un cadru frumos de pozat. Oricum, importantă e ideea, aşa că inspiraţi-vă şi atât. Pozele cu bradul sunt făcute azi dimineaţă în intersecţie, singurul moment când am putut prinde un brad şi lumina naturală în acelaşi context 🙂

0 Comment

 1. ayandari says: Reply

  super sunt, am sa fac sie u anul asta!Sunt atat de frumoase ca abia astept sa le vad in pom.Geniale!

 2. 🙂 Ce pot face doua maini dibace. Felicitari, Laura, sunt superbe!

 3. Frumoase!Felicitari!

 4. cati says: Reply

  Patinele sunt super frumoase, Laura, dar cu bradul e mai greu cel putin la noi, din motive de jumuleala…

 5. ina says: Reply

  wow Laura!!!! Dar tu chiar ai talent! Superbe ti-au iesit! Mi-ai dat curaj sa incerc si eu!

  1. Laura Frunza says: Reply

   Multumesc, Ina, nu sunt foarte talentata, ci mai degraba patinele sunt extrem de usor de facut! Spor si sa ne arati si noua poze cand sunt gata ale tale!

 6. Sunt superbe! Macar asa sa ma dau si eu cu patinele anul asta 🙂

 7. Ti-au iesit minunat!!

 8. bambi says: Reply

  ce frumoase sunt patinele. Daca gasesc fetru de cumparat neaparat voi face si eu cu micuta mea care plange ca pentru ea nu se gasesc patine asa mici, sa poata merge si ea la patinoar (avem patinoar in parc)

 9. […] fursecuri şi decoraţiuni impresionante dar uşor de făcut. Nu ne vom limita doar la fetru ca la patine, ci vom folosi şi carton, lemn, conuri de brad, ceară, bicarbonat de sodiu, vodka, poinsettia, […]

 10. […] confecţionat nişte patine foarte drăguţe. Ideea am primit-o de la Laura, o mămică foarte talentată. Am urmat explicaţiile şi pozele postate de ea, aşa că eu voi […]

 11. […] (fursecuri fine cu nuci, fursecuri bicolore şi fursecuri de ciocolată cu mentă), o pereche de patine, o carte tradusă de mine şi o sacoşică decorată cu tehnica şerveţelului. Am scotocit […]

Leave a Reply