Workshop Tinker – Tehnica şerveţelelor

Prima încercare, un suport pentru pahare

Pe cei de la Tinker i-am cunoscut recent, nu mai ştiu cum am ajuns pe pagina lor de  internet şi cum m-am împrietenit cu ei pe facebook, dar ştiu că mi-am dorit să particip la un workshop organizat de ei şi abia aseară am reuşit. Am învăţat în două ore cum să decorez un obiect cu tehnica şerveţelului şi mi-am descoperit o nouă pasiune. Sunt extrem de încântată, e atât de uşor să transformi o banală cutie de carton sau o ramă de lemn sau, ca în cazul meu, o plăsuţă de bumbac, în ceva unic, deosebit şi personalizat!

Am învăţat câte tipuri de adeziv pentru şerveţele sunt (pentru porţelan, pentru textile şi pentru altele – carton, hârtie, lemn, plastic), cum se separă modelul dorit (se taie/decupează, se rupe sau se franjurează), cum se aplică adezivul din interior spre exterior cu o pensulă foarte moale şi cum se sigilează cu un lac incolor. Şi am văzut atâtea modele de şerveţele de Crăciun cum n-am văzut în viaţa mea.

Pentru a începe să decoraţi cu şerveţele aveţi nevoie de:

– lac adeziv, un tub de 50 ml de adeziv pentru diverse costă 14,5 lei, pentru textile costă 17 lei şi pentru porţelan costă tot 17 lei
– lac pentru finisare, un tub de 50 ml costă 14,5 lei
– o pensulă foarte, foarte moale, cu peri sintetici (părul natural cade, iar firele aspre agaţă şi rup şerveţelul), una de 30 de mm costă 30,5 lei
– dacă vreţi să faceţi un tablou, un cadru cu pânză de 20×20 cm costă 10,2 lei
– o plăsuţă de bumbac ca cea pe care am făcut-o eu aseară costă 3,5 lei
– multe culori acrilice/pensule de pictat/bureţei de pictat pentru finisare

Dacă sunteţi atraşi de această tehnică, îi găsiţi pe cei de la Tinker la Dalles, de pe 2 până pe 24 decembrie, unde puteţi asista la demonstraţii de tehnica şerveţelului şi de WiCo şi puteţi achiziţiona produse decorate cu aceste tehnici şi materialele necesare.

Câteva poze de-aseară, mai întâi am făcut un exerciţiu (decorarea unui suport pentru pahare) şi apoi am trecut la obiectul ales. Eu am făcut o sacoşică pe care o voi dărui plină cu fursecuri, aşa că am ales două şerveţele în ton, unul cu fursecuri şi unul cu brioşe şi scorţişoară.

Prima încercare, un suport pentru pahare

Şerveţelul şi plasa de la care am pornit
Separând fursecurile de şerveţel
După ce am decupat şi lipit fursecurile de pe şerveţel
Şerveţelul pus pe verso
Lipind castanele pe verso

Eu cu sacoşica la expoziţie
O ramă foto lucrată impecabil

Dacă vă place această tehnică, vă puteţi împrieteni cu cei de la tinker pe facebook şi aşa veţi afla când sunt următoarele ateliere de şerveţele. Poate ne vedem acolo!

P.S. Sunt foarte fericită! Am câştigat premiul întâi la concursul de pe ILoveHandmade, kitul pentru felicitări! Mulţumesc tuturor celor care au intrat pe site de la mine din blog pentru că se pare că acesta a fost modul de jurizare (cine le-a adus cele mai multe vizite pe site)!

Notă: câteva din pozele de mai sus (4, 6, 7, 8) sunt preluate de pe contul de facebook al celor de la Tinker, pentru că nu m-am pozat singurică, aşa că noroc că a făcut poze una dintre gazde. Toate drepturile asupra pozelor aparţin lor.

0 Comment

 1. Felicitari pentru premiu!

 2. Draga Laura , ma bucur si te felicit pentru concurs si pentru noua ta pasiune. M-ai facut curiosa asa ca voi incerca si eu tehnica asta:) Pupic multi, Daiana
  PS. Ce mai face zana cea mica?

  1. Laura Frunza says: Reply

   Daiana, multumesc! Zana mica s-a transformat intr-un spiridus ghidus care face numai prostioare si pe care imi vine s-o mananc pe paine de drag! Poti vedea poze recente pe contul meu de flickr, am in dreapta, mai jos un banner care duce direct acolo.

   1. Tinker says: Reply

    Buna Laura !!

    Felicitari pentru premiu, ma bucur muuuuuult !
    Si merci pentru reclama 🙂

    Sper sa ne vedem cat mai curand !

 3. cati says: Reply

  Felicitari, Laura! Te invidiez pentru astfel de preocupari!

 4. Laura, felicitari pentru premiu!

 5. springflower24 says: Reply

  Hey, suna interesant workshopul unde ai fost! Voiam sa iti spun, daca esti interesata, ca voi face si eu cateva sesiuni cu decoratiuni de Craciun facute manual, din fetru si hartie, la inceputul lui decembrie! Costul workshopului este 50 lei /2h jumatate si se fac la Diverta prin mall-uri. Toate materialele sunt incluse in pret, se pleaca acasa cu decoratiunile facute. Daca nu ai timp sau nu poti, iti poti anunta prietenele!

  Pentru detalii, am scris pe blog aici:

  http://springflower24.wordpress.com/2010/11/28/magic-night-ctafts-decoratiuni-lucrate-manual/

 6. […] şi fursecuri de ciocolată cu mentă), o pereche de patine, o carte tradusă de mine şi o sacoşică decorată cu tehnica şerveţelului. Am scotocit îndelung blogosfera culinară până să aleg […]

 7. foarte ingenioasa tehnica aceasta, am intrat si pe site si m-a incantat ceea ce am vazut acolo. : )

  felicitari pentru premiu, indiferent pe ce criteriu ai castigat, eu ti-l dadeam oricum pentru pasiunea pe care o ai pentru handmade-uri. : D [pasiune pe care o insufli cu succes si altora]

 8. ofelia says: Reply

  de unde pot achizitiona materialele? adeziv, lac etc?

  1. Laura Frunza says: Reply

   Din magazinele cu produse pentru hobby sau de pe site la Tinker.

 9. Ce-mi place articolul!!! La obiect, adica ceea ce cautam: instructiuni, preturi, materiale…tot. …si poze si bucurii pe deasupra :d. Multumesc Laura si felicitari pentru tot ce ai realizat ( si primit ). Multe imbratisari!

  1. Laura Frunza says: Reply

   Cu drag!

Leave a Reply