Decoraţiune cu schiori din conuri de brad

DSC08217

Anul trecut când am văzut pe blog la Narci aceşti schiori din conuri de brad, am spus că trebuie să îi fac şi eu anul acesta, orice-ar fi.

Aşa că în toamnă am strâns conuri, am cumpărat un pistol de lipit la ofertă din Plus (10 lei), am cumpărat bile de lemn pentru cap, am stat cu ochii în patru pentru mărgele plate din lemn şi duminică seară am făcut unul. Sunt atât de încântată. Este atât de dulce, îmi pare rău doar că nu-i pot face şi un tovarăş pentru că toate conurile mele sunt prea mari pentru bilele pe care le am, sau poate bilele sunt prea mici 🙁

Aveţi nevoie de: un băţ de la îngheţată, un con de brad, o bilă de lemn pentru cap, două scobitori, două margele de lemn plate a căror gaură să se potrivească cu scobitoarea (cred că merge şi un disc mic de carton), sârmă pluşată pentru braţe (sau nişte sârmă albă), un rest de fetru.

Se vopsesc băţul de îngheţată, scobitorile şi mărgelele cu acrilic roşu (eu am cumpărat un tub mic, mic de tot pe care am dat vreo 5 lei). Băţul de îngheţată se taie în două.

Se lipeşte conul cu baza de cele două bucăţi de băţ de îngheţată (schiurile). Bila se lipeşte de partea de sus. Bila e destul de uşor de poziţionat, strecuraţi în gaura ei  “moţul” conului. Lipiţi-i căciula. Lipiţi braţele şi în ele poziţionaţi beţele de la schiuri. Pe post de fular eu am pus nişte panglică.  Simplu, nu?

Deocamdată arată mai degrabă ca un spiriduş al zăpezii, dar cred că o să îi transform tichia într-o căciuliţă, o s-o leg în partea de sus ca să fac un moţ şi apoi îi tai vârful.

0 Comment

 1. […] Decoraţiune schior Tue Nov 30, 2010 10:56 am Anul trecut când am văzut pe blog la Narci aceşti schiori am spus că trebuie să îi fac şi eu anul acesta, orice-ar fi. Aşa că în toamnă am strâns conuri, am cumpărat un pistol de lipit la ofertă din Plus (10 lei), am cumpărat bile de lemn pentru cap, am stat cu ochii în […] […]

 2. Ama says: Reply

  eu zic ca poti sa-l lasi si asa ca tare dragalas mai este! 🙂 oricum, grozava idee!

 3. Zu says: Reply

  Arata grozav! Trebuie sa incerc si eu, cand mai creste cel mic (deja i l-am aratat pe computer si se uita fascinat :D)… mi se pare o idee foarte draguta.

 4. roxi says: Reply

  super

 5. Minunat , pur si simplu, am facut si eu ceva ieri, poate reusesc sa postez, dar nu asa frumos.
  e foarte interesant blogul, sunt bucuroasa ca te-am gasit. Ai niste idei minunate.

  1. Laura Frunza says: Reply

   Multumesc, Mariana, chiar te rog sa postezi. Cu cat mai multe idei, cu atat mai bine!

 6. renata says: Reply

  moooama, il fac si eu! de cand strang eu conuri, sa tot fac o partie intreaga de schiori:) am facut anul trecut un bradut din multe conuri asezate in cercuri concentrice (sapte conuri la baza, 6 al doilea cerc, pana ramane unul de pus in varf ) si prinse cu lita. dupa, am dar cu spray auriu si zapada artificiala. imi pare rau uneori ca n-am blog:)

 7. Amy says: Reply

  Superb! e foarte elegant, schiorul tau. 🙂

 8. si frumos, si haios! : D
  imi place schiorul tau, asa cum e. creeaza o stare de buna dispozitie. : )

 9. […] de copii pentru că se pot arde de la lipici sau de la vârful pistolului. L-am mai folosit să fac schiorul de anul trecut, să lipesc floricelele de pe creanga de primăvară, să lipesc litere magnetice pe […]

Leave a Reply