Punguţe cu bunătăţi pentru Moş Nicolae

Am pornit la birou un proiect cu un calendar de Advent cu dulciuri aşa cum a făcut Teo aici şi am cumpărat mai multe pungi şi punguţe şi pacheţele cu diverse dulciuri şi bunătăţi şi, cum erau prea multe, am zis să fac nişte punguţe să dăruiesc celor dragi de Moş Nicolae. Aşa am creat aceste punguţe festive care pot fi adaptate în funcţie de materialele pe care le aveţi prin casă.

Am pornit de la nişte pungi de hârtie pentru sandvişuri şi o coală de carton verde. Puteţi folosi orice hârtie verde, nu neapărat carton, chiar şi felicitări vechi pe care le decupaţi. Am creat cu mânuţele mele neîndemânatice la desen un şablon cu doi brăduţi şi l-am transferat pe cartonul verde de trei ori.

Am tăiat lateralele triunghiului isoscel care formează brăduţii cu o foarfecă cu model. Dacă vă pricepeţi la desen, puteţi desena brăduţi cu ramuri sau alte modele mai sofisticate, eu am mers pe cea mai simplă variantă.

Am lipit brăduţii la baza pungii pentru sandvişuri, cu lipici, şi i-am pus un pic la presat. După aceea, am decorat cu ce am avut prin cutia cu diverse pentru bricolaj: steluţe aurii şi argintii, forme decupate cu perforatorul cu model şi sclipici.

După aceea m-am gândit că ar fi fost frumos să am nişte cârlige cu motive de Crăciun cu care să închid punguţele, numai că nu aveam. Aşa că am scotocit după nişte cârlige simple de rufe, din lemn şi am început să îmi storc mintea cum să le decorez. Nu mă pricep la pictat şi oricum nu aveam cu ce, că nu am vopsea pentru lemn decât roşie. Am apelat la vechiul meu dosar cu idei de bricolaj şi am găsit în el două felicitări mai vechi care aveau pe ele nişte aplicaţii în relief.

Am desprins cu un cuţit ascuţit omul de zăpadă, sania cu cadouri şi brăduţii de pe felicitări şi le-am lipit pe cârligele de rufe.

Cu ce le-am umplut? Vedeţi mai jos!

Nu-i aşa că arată minunat? Dimineaţă în drum spre serviciu am găsit şi nişte crenguţe de brad şi le-am adunat ca să decorez prin birou şi să pun câte o rămurică la fiecare punguţă.

Puteţi folosi aceste punguţe în multe moduri: dacă aveţi copilul sărbătorit de Sfântul Nicolae, poate duce la grădiniţă/şcoală asemenea punguţe pentru fiecare coleg. Copiii se vor bucura să descopere ce e în ele şi puteţi fi cât de creativi doriţi şi în plus puteţi cumpăra din Metro cantităţi mai mari de dulciuri. Sau puteţi pune câte o punguţă cu bunătăţi pentru fiecare invitat la masa de Crăciun, cu numele lui/ei pe ele. Sau le puteţi lăsa pe birourile colegile ca să fie surprinşi de Moş Nicolae. Sau dacă nu vreţi să le umpleţi cu dulciuri le puteţi umple cu amestecuri de alune (caju, migdale, fistic, alune de pădure, arahide), amestecuri de fructe uscate/confiate sau diverse mărunţişuri (un carneţel, un creion cu moş crăciun, autocolante sau etichete pentru cadouri, panglici etc)  Sau…. voi ce idei mai aveţi?

Iată şi bucata mea din calendarul de Advent pe care îl facem aici în birou:

După cum vedeţi, mi-am pus şi chestii mai sănătoase (pliculeţe de ceai, fructe uscate, fistic, cereale), nu numai ciocolăţele 🙂 Pentru că l-am făcut abia azi, zilele de 1, 2 şi 3 nu sunt mâncate încă, aşa că cine le doreşte e aşteptat la mine 🙂 Urmează sferturile colegelor, abia aştept să văd ce îşi pun ele.

0 Replies to “Punguţe cu bunătăţi pentru Moş Nicolae”

  1. Arata super fain pungutele!!
    Graul mie imi incolteste deobicei, chiar azi mai pun o tura la inmuiat.
    Te imbratisez!

  2. springflower24 says: Reply

    Foarte frumoase ideile tale Laura! Felicitari! 🙂

  3. sint f dragute. toate. adica toate ideile si sugestiile e care ni le-ai dat pina acum. dar de und eai cumparat perforatorul cu modele si foarfeca cu model? eu nu gasesc niciunde…
    multumesc
    corina

    1. Corina, perforatoarele le-am cumparat mai de mult dintr-un TCM (un magazin cu produse din Germania) dar acum se gasesc la Casa Retro, au zeci de modele, care de care mai frumoase, si mai mici si mai mari. Iar foarfece cu model gasesti la orice librarie, chiar si in hipermarket am vazut, la sectiunea papetarie.

    2. Cris, as face drumul daca ar fi mijloace de transport in comun, ai idee cum se ajunge acolo? Noi nu avem masina si atunci trebuie sa ma deplasez cu transportul in comun.

  4. Grozave idei! chiar n-ar fi rau sa le ofer invitatilor cate o punguta cu cadouri. Sunt convinsa ca ar fi incantati. Daca nu ne intrebai tu de grausor uitam de el 🙂 m-am uitat acum si a incoltit :)) si eu am tot 2 ghivece. unul pt fetita mea, si unul pt noi cei batrani. te pupam dulce si mai asteptam idei grozave

  5. Esti o sursa infinita de inspiratie…chiar daca acum nu am timp pentru a crea o sa tin cont in viitor de ideile tale. Multumesc.
    Sarbatori fericite!

  6. Cris, am cumparat pungutele din Cora, la sectiunea consumabile bucatarie (folie de plastic, folie de aluminiu, pungi etc)

  7. ce frumoase activitati…dara sta cu pungutele o fac si eu, cu bombonele de fructe pt tati ca posteste si ciocolatica pt diana, desi nu i-am povestit nimic de mos nicolae, dar o voi face maine.am putin timp, multi pupici

  8. deosebita ideea, o alternativa la clasicele cutii cu bomboane cumparate de ziua noastra. [ma refer cand eram elevi si ii serveam pe colegi cu bomboane]

    bune si pentru musafiri, cand vin la noi de sarbatori, si pentru gazde, cand mergem noi in vizita.

    eu as pune in punguta si o bomboana de pom, un globulet mic [sunt unele mici-mici], o fundita de pom, un ingeras de carton, un biletel cu urari de Craciun s.a.m.d.]. optiunile sunt nelimitate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.