Cartea de miercuri – buca(r)te

Ok, nu m-am putut abţine de la jocul de cuvinte, o combinaţie între bucate şi carte 😀 şi de ce nu m-am putut abţine o să vă povestesc în cele ce urmează.

Am descoperit mai de mult un blog al unei mămici din SUA, care are o rubrică denumită Book and a Snack în care prezintă o cărticică pentru copii şi o reţetă care ar merge cu ea. Mă bătea de mult gândul să fac şi eu aşa ceva dar nu găsisem o carte şi o reţetă care să se potrivească perfect. Asta până la:

…şi reţeta de melc aperitiv a Laurei Sava. Eu m-am apropiat mai mult de reţeta originală din care s-a inspirat şi Laura, în sensul că am folosit lipie, brânză tartinabilă, şuncă de pui feliată foarte subţire şi brânză topită feliată. Am desfăcut lipia în două ca să se ruleze mai uşor, am uns-o cu brânza tartinabilă, am pus şunca şi brânza topită şi am rulat. Am tăiat “cochiliile”, am făcut capul melcului din castraveciori muraţi şi antenele din scobitori că nu m-am îndurat să dau 6 lei pe o punguţă de arpagic verde. Iată ce a ieşit:

Poza nu e foarte reuşită pentru că e făcută la birou de dimineaţă când am şi mâncat melcii la micul dejun 🙂

Dar acasă, când aveţi timp, faceţi melcii, le puneţi şi iarbă din salată tocată fin, poate şi  ciupercuţe ca aici şi vă puneţi pe citit. Povestea lui Winnie, melcuşorul care a plecat într-o zi la picnic cu prietenii dar era prea încet şi rămânea mereu în urmă, este scrisă în versuri şi este foarte drăguţă. La vârste mai mici, un copil va sta liniştit să asculte o povestioară scurtă, cu rime, în timp ce papă ceva bun. Nu trebuie să faceţi un obicei din asta, masa se ia la masă şi nu pe covor, dar de dragul lui Winnie puteţi aşeza pe podea o pătură, farfuria cu melci şi cartea şi faceţi un picnic în casă, mai ales dacă e urât afară.  Morala poveştii, că răsplata vine pentru cel care ştie să aştepte şi să ia lucrurile pas cu pas, e perfectă pentru copiii care vor mereu să se întâmple totul repede.

Iată o pagină din carte care să vă trezească interesul:

De pe blog la Gourmet Mom vă puteţi inspira să faceţi o gustare şi pentru cartea Omida mâncăcioasă, publicată tot de editura Cartea Copiilor.

Dacă aveţi şi voi idei de cărţi care merg cu diverse feluri de mâncare, vă aştept sugestiile şi poate continuăm rubrica Bu(c)arte!

0 Replies to “Cartea de miercuri – buca(r)te”

  1. […] Cartea de miercuri – bu(c)arte Wed Dec 08, 2010 11:41 am Ok, nu m-am putut abţine de la jocul de cuvinte, o combinaţie între bucate şi carte şi de ce nu m-am putut abţine o să vă povestesc în cele ce urmează. Am descoperit mai de mult un blog al unei mămici din SUA, care are o rubrică denumită Book and a Snack în care prezintă […] […]

  2. Cris, asa e, Laura Sava i-a facut chiar pentru petrecerea baietelului ei. Evident ei i-au iesit mai bine, dar eu nici n-am avut timp, i-am facut de dimineata in chicineta de la birou.

  3. Laura, ti-au iesit minunaaaaat melcii!!

  4. Faini de tooot, si “tortilla”-melcii si carticica 😛
    Te pup pentru ca i-ai incercat!!!

  5. cred ca in loc de lipie se poate folosi si o clatita. : )

    1. Da, se poate folosi o clatita (fara zahar) daca stai s-o faci 🙂 E mai usor sa cumperi lipii daca te grabesti si vrei sa le faci repede.

  6. […] mai avut de mult o ediţie Buca(r)te, nu? Vreau să vă prezint astăzi o carte foarte drăguţă care se numeşte Cartea de bucate a […]

  7. […] vazut pe blogul Laurei o idee de gustare care se asorteaza cartea, asa ca o sa o pregatim si noi si o sa ii fac Elenei o […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.