Globuri din carton pentru decorarea pomului de Crăciun

DSC08183

Aceste globuri din carton sunt foarte uşor de făcut şi pot fi realizate şi împreună cu copiii.

DSC08183

Aveţi nevoie de două coli de carton în culoarea dorită (carton nu foarte gros, sa poată fi îndoit uşor), un compas, doi năsturei, aţă sau panglică subţire roşie, bandă dublu adezivă (sau lipici), o unealtă de biguit sau un pix căruia i s-a termina mina, o riglă.

Cu ajutorul compasului trasaţi nouă cercuri de aceeaşi dimensiune pe colile de carton. Motivul pentru care nu puteţi să trasaţi cercurile cu un pahar, de exemplu, este că aveţi nevoie de acea împunsătură din mijloc pe care o face acul compasului.

Decupaţi cercurile, apoi, folosind o unealtă de biguit sau pixul cu mina terminată şi rigla, trasaţi un şanţ pe mijlocul discului, luând ca reper împunsătura făcută de compas.

Împăturiţi discul de carton în două:

Aplicaţi o fâşie de bandă dublu adezivă (sau lipici) la baza îndoiturii, pe exterior, pentru fiecare disc.

Lipiţi discurile unul de altul, la baza semisferei. Înainte de a lipi primul şi ultimul disc şi de a crea forma rotundă, ataşaţi aţa cu năsturaşul la un capăt. După ce globul se desface frumos, puneţi şi al doilea năsturaş. Dacă mai vreţi, puteţi decora cu sclipici sau autocolante, eu l-am lăsat simplu.

0 Comment

 1. […] Globuri din carton pentru pom Thu Dec 09, 2010 10:28 am Aceste globuri sunt foarte uşor de făcut şi pot fi realizate şi împreună cu copiii. Aveţi nevoie de două coli de carton în culoarea dorită (carton nu foarte gros, sa poată fi îndoit uşor), un compas, doi năsturei, aţă sau panglică subţire roşie, bandă dublu adezivă (sau lipici), o unealtă de biguit sau un pix […] […]

 2. springflower24 says: Reply

  Am facut si eu anul trecut globulete ca acesta, au iesit asa de frumoase! Asa-mi plac decoratiunile care se realizeaza simplu dar arata foarte fain! Spor, spor, spor la mesterit!

 3. cati says: Reply

  Ce frumoase sunt! Si chiar sunt simplu de confectionat!

 4. Dintre toate,acesta imi place cel mai mult.E foarte frumos si simplu de facut.De unde iti vin atatea idei?Pupici.

  1. Laura Frunza says: Reply

   Beatrice, m-am inspirat de undeva de pe un site, chiar nu mai stiu de unde, dar mi-a ramas ideea in minte de anul trecut si abia acum am reusit s-o pun in practica.

 5. Am o intrebare .. nasturi trebuie lipiti sau cusuti ? plz … raspunde-mi repede la intrabare pentru ca nu mai am rabdare .. imediat vreau sa ma apuc sa i fac si eu pentru braduțul meu =) .

  1. Laura Frunza says: Reply

   Nici, nici. Ii pui pe ata, treci firul mai întâi printr-o gaură a nasturelui, apoi printr-a doua, astfel incat sa aduni ambele capete in sus, pui firul intre faldurile cartonului, lipesti ultimele doua semisfere, si pui pe ata al doilea nasture, tot asa cate un fir prin fiecare gaura, si apoi innozi firul de ata. Sper sa fie clar de data asta.

 6. mai bagat in ceata profunda 🙁 .. eu am doar 14 ani dar nu prea am priceput 😀 .. sunt mai grea de cap .. am facut cercurile leam indoit dar cu nasturi tot nu am priceput …

 7. gata… stiu .. am inteles .. dupa ce lam citit amanunti de vreo 50 de ori :))

 8. Sunt deosebite globurile pregatite de tine! Esti foarte talentata! Mi-au placut si patinele extraordinar de mult, vreau sa le pregatesc si eu! Iti multumesc ca ne impartasesti din ideile tale creative!

 9. Laura, o apreciere din partea ta inseamna mult pentru mine. Sa stii ca de cand ai anuntat concursul ma tot gandesc cu ce decoratiune voi participa la concurs. Tare mult mi-ar placea sa primesc, chiar si premiul trei! Asa ca saptamana viitoare vin cu ideea mea de decoratiune pentru concurs.

  astept in continuare ideile tale, ce sa le aduc la mine in casa!

  Adriana

  1. Laura Frunza says: Reply

   Adriana, bradutul tau mi-a furat inima 🙂 In week-end fac si eu, am vizionat filmuletul, am invatat cum se face, acum imi mai trebuie o revista ca n-am mai cumparat o revista de nici nu mai stiu cand. Si am si un spray auriu achizitionat azi, sa le dau un pic de stralucire.

 10. ai dreptate, globurile din carton sunt foarte simplu de confectionat si de mare efect. : )

  [nici nu imi vine sa cred ca te citesc si copii, iti dai seama pe cata lume inspiri? : )]

 11. luminitamalanca says: Reply

  fff frumos, util si rapid! merci!

 12. cum faci forma sferica?

Leave a Reply