Decoraţiune cu scena naşterii Domnului dintr-o coajă de nucă

DSC08596 (Small)

Anul acesta am vrut să fac o scenă a naşterii Domnului mai elaborată, cu figurine, cu animale, cu fân şi iesle şi îngeraşi. Din păcate n-am avut timp să pun în practică acest proiect măreţ şi o voi lăsa pentru anul viitor, dar am vrut neapărat să fac o scenă a naşterii Domnului, oricât de simplă ar fi ea. După ce am văzut aceste scene ale naşterii din mai multe zone ale lumii, mi-am dat seama că nu trebuie neapărat să fie ceva complex, ci ceva care să exprime în câteva simboluri povestea naşterii Domnului. Aşa am găsit poza asta (îmi pare rău dar chiar nu mai ştiu unde) şi m-am inspirat din ea:

Originalul:

Ce mi-a ieşit mie, din memorie (uitasem să printez poza şi am făcut după ce mi-am adus aminte şi am greşit aranjarea beţelor)

Am lipit cele trei beţe de îngheţată cu un pistol de lipit, cu mare greutate, pentru că nu stăteau în poziţia asta. În poziţia din poza originală pot fi lipite şi cu adeziv de tip picătura sau super glue. Am tăiat cu cuţitul o nucă în două (da, se poate, dacă înfigi un cuţit cu lama scurtă în ligamentul care leagă cele două jumătăţi), am golit-o şi am improvizat un bebe Isus dintr-o bilă de polistiren şi puţin fetru albastru.

Am lipit coaja de nucă, am pus nişte “fân” (am devastat grâul de Sf Andrei şi l-am uscat) şi apoi bebeluşul. În partea de sus am agăţat o steluţă pe care am desprins-o de la un ornament de crăciun. Pentru că am greşit când am lipit beţele, nu am mai avut loc şi de Maria şi de Iosif, aşa că am lăsat scena aşa, simplă. Figurinele din poza originală par făcute cu tehnica papier mache, dar voi puteţi improviza cu orice aveţi la îndemână. I-am legat şi o panglică subţire pentru a fi atârnat în brad.

Alte poze:

Aceasta e ultima decoraţiune de Crăciun de anul acesta, până în Ajun vă voi mai încânta cu o reţetă de fursecuri, idei de împachetat cadouri şi poate şi o reţetă de lichior sărbătoresc, dacă mai avem timp. Sărbători fericite tuturor!

0 Comment

 1. Amy says: Reply

  Esti foarte creativa si indemanatica.

  Sarbatori fericite si sanatate!

 2. Buburuza says: Reply

  E asa draguta decoratiunea facuta de tine….chiar mai frumoasa decat cea originala.:DFelicitari!Sper ca la anul sa reusesti sa faci scena Nasterii Domnului pe care o doresti si sa ne arati si noua poze!

 3. renata says: Reply

  din nou, foarte frumos ce-ai facut. promit sa incerc si eu cand n-oi mai avea cca 3 felicitari de facut pe zi:D!

 4. Laura Frunza says: Reply

  Multumesc, Cris, eu sigur nu acolo l-am gasit, cred ca preluase cineva poza pe un blog strain, dar uite ca nu mi-am notat sursa, trebuie sa fiu mai atenta pe viitor.

Leave a Reply