Bebe Kit de la Ves

Am primit acest set cadou via The Practice de la Ves, un producător de vase emailate din Sighişoara, ceea ce e un semn bun că şi companiile româneşti încep să priceapă faptul că blogosfera îi poate ajuta în mod eficient să îşi promoveze produsele (asta dacă au produse de calitate, evident). Am fost de acord să primesc setul şi să-l testez în primul rând pentru că sunt înnebunită după oale, de orice fel ar fi, şi în al doilea rând, pentru că îmi plac chestiile miniaturale, făcute special pentru copii. Am rămas impresionată de cum l-am văzut, în cutia în care a fost livrat. Când l-am scos din cutie, n-am apucat să mă joc cu el prea mult, pentru Eliza mi-a smuls cele două oliţe să facă papa la bebele ei. Abia după vreo două ore s-a plictisit şi mi le-a dat înapoi. Ca să pot să dau un feedback pertinent, le-am încercat pe toate.

Oala mare (mare în contextul acesta, că nu cred că are mai mult de un litru) – am folosit-o şi o folosesc în continuare ca să-i fac Elizei câteva porţii dintr-un fel de mâncare pe care noi nu-l mâncăm, de exemplu ciorba de peşte. Mie nu-mi place şi atunci nu gătesc ciorbă de peşte pentru toată familia pentru că nu ştiu dacă ar ieşi bună sau rea. În schimb pentru Eliza gătesc cu mai puţină sare, cu mai puţine condimente şi atunci am toate şansele să mănânce. Are şi capac care se potriveşte perfect pe ea (eu am o problemă cu capacele, că nu găsesc capace potrivite pentru toate oalele pe care le am) şi mâncarea poate fi depozitată în frigider fără probleme pentru că oala ocupă foarte puţin spaţiu.

 

Crăticioara – este destul de mică şi o folosesc ca să fac câte o porţie, maxim două, dintr-un fel de mâncare pe care trebuie să îl mănânce imediat, gen orez cu lapte sau griş cu lapte. Şi această crăticioară are capac şi poate servi la depozitatul unei porţii de mâncare rămase pe fundul oalei mari.

Farfurioara e pentru servit papa, evident, porţii mici, copilăreşti, care să nu complexeze copilul că nu papă tot:

Castronul adânc e perfect pentru a servi copilului porţia lui individuală de salată, de exemplu. Pentru ciorbă mi se pare cam mare, mai degrabă mănânc eu din el.

Farfuria adâncă e perfectă pentru a căra prin casă bucăţele de fructe sau cereale pentru gustare.

Setul este în întregime din email care se spune că ar fi sănătos pentru copil, spre deosebire de teflon sau de plastic sau de alte materiale, deoarece este un “material inert, emailul fiind practic o acoperire cu sticlă la temperaturi înalte a materialului din care este făcut vasul.” Citiţi mai multe aici. Se găseşte în patru culori: roz, verde, galben şi bleu şi costă 125 de lei. Cred că se găsesc în hipermarketuri şi pot fi comandate şi de pe site-ul lor. Dacă vreţi un set de vase personalizate cu numele copilului sau cu personajele lui preferate din desene animate, le puteţi comanda, cu un adaos de 10-30% din preţ.

Concluziile mele:

– setul este un cadou perfect pentru o tânără mamă, fie la naşterea bebeluşului, fie la botez. În loc să vă duceţi cu plăsuţa obişnuită de hăinuţe şi jucării mai bine cumpăraţi un set din acesta. Când începe diversificarea, va fi un ajutor nepreţuit pentru că mămica va putea găti porţii individuale de piure proaspăt de fructe şi legume în fiecare zi. Nu mai spun că nu se sparg dacă sunt trântite pe jos, se spală uşor şi sunt şi foarte frumoase. Iar suma de 125 de lei pentru un cadou deosebit nu mi se pare foarte mare.

– mi s-a părut că marginile nu sunt foarte bine finisate. Pentru nişte produse destinate copiilor (mă refer aici la farfurioară şi castronele), marginile ar fi trebuit să fie mult mai rotunjite. E drept că nu cred că s-ar putea tăia în acele margini, dar ar fi meritat un pic mai multă atenţie la detaliu. De asemenea, aveţi grijă să nu le scăpaţi pe gresie pentru că poate sări smalţul şi atunci trebuie aruncate, nu mai sunt bune de gătit în ele.
– nu merg la microunde, ceea ce nu e neapărat un lucru rău, pentru că sunt multe mămici care evită microundele. Dar pentru cele care folosesc microundele, s-ar putea să fie deranjant faptul că nu pot băga porţia de mâncare la încălzit în cuptor.

M-am uitat pe site la Ves şi m-am îndrăgostit de produsele lor şi în general de mentalitatea lor ca şi companie. Încearcă să aducă produse noi pe piaţă (ca acest set pentru hrana bebeluşilor sau ca vasul pentru fondue din email), încearcă să re-aducă în actualitate un material care a cam fost uitat şi înlocuit cu teflonul sau aluminiul (eu personal urăsc oalele de aluminiu, nu am întâlnit oale de aluminiu până acum care să fie bune), încearcă să scoată pe piaţă produse în culori vesele şi cu designuri atrăgătoare, cum ar fi cănile din email cu feţe zâmbitoare, ibricele cu forme moderne şi castronul de popcorn cu dungi, oala roşie cu buline care emană căldura unei bucătării cu preparate tradiţionale numai când o vezi (nu degeaba Laura Laurenţiu şi-a ales ca logo pentru site-ul ei oala roşie cu buline). Eu am tăvile lor de cuptor emailate şi sunt cele mai bune tăvi, în stare impecabilă, pe când o tavă teflonată pe care o am de câţiva ani arată groaznic. Şi ştiu sigur că am văzut la sora mea grătarul pentru aragaz emailat.

Vă las să vă clătiţi ochii cu produsele care mi-au furat mie inima cel mai mult şi vă invit să browseriţi site-ul lor şi rafturile magazinelor data viitoare când mai mergeţi la cumpărat de vase pentru bucătărie, cu menţiunea că pozele sunt preluate de pe site-ul lor.

 

0 Replies to “Bebe Kit de la Ves”

  1. Sa-l stapanesti cu placere,e tare frumos.Pupici pentru fetele frumoase.

  2. ce chestie! si mie imi plac oalele si tocmai ce-am aruncat un set de oale dintr-alea mizerabile din material argintiu, o fi inox? ingrozitoare erau, emana un miros isuportabil materialul asta la incalzit. asa ca mi-am cumparat un set de oale din email, albe cu floricele, sase la nr si la 149 lei, din real.
    numai lucruri bune aflam de la tine!
    p.s. ati primit soricelul craciunel (adica felicitarea), nu? sper ca si la timp 🙂

    1. Renata, am primit, imi cer scuze ca nu am apucat sa iti dau mail sa iti multumesc. A venit fix in Ajunul Craciunului si am luat-o din posta cand ne-am intors de la colindat. A fost o surpriza placuta pentru care iti multumim si speram sa ne revansam anul viitor!
      Da, oalele alea argintii erau sigur din inox, si mie mi s-a parut ca emanau un miros ciudat la incalzit, bine ca ai scapat de ele si ti-ai luat oale emailate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.