Cartea de miercuri – Funky Lunch – sandvișuri amuzante

Ştiam de mult site-ul Funky Lunch dar nu ştiam că s-a publicat şi o carte, aşa că atunci când am aflat, m-am repezit iute pe Book Depository s-o comand, pentru că ştiam că au cele mai bune preţuri (uneori mai bune decât pe amazon) şi, evident, nemaipomenita livrare gratuită!

Cartea este minunată, are poze superbe dar puţin text (te lasă să creezi singur sandvişurile  în materie de umpluturi, explică doar cum se fac aranjamentele (chiar dacă explicaţiile sunt pe alocuri vage, dar cum o poză face cât o mie de cuvinte, nici nu trebuie mult text.)

Eu am încercat deja vreo două sandvişuri de acolo, nu mi-au ieşit chiar ca la ei pentru că nu am avut suficientă răbdare, dar Eliza a fost peste măsură de încântată, iar un copil mai mare ar fi şi mai încântat.

Cred că, deşi imaginile sunt şi pe site, cartea merită cumpărată ca s-o aveţi mereu în bucătărie, să  o răsfoiţi cu copilul, să alegeţi sandvişul dorit şi să-l creaţi împreună. Pe site sunt mult mai multe idei decât în carte, aşa că eu aştept să apară şi volumul doi, dacă o fi în plan!

Ce am încercat eu:

Văcuța: se decupează forma capului dintr-un sandviș cu pâine toast. Partea de deasupra e din coajă de pâine, dar poate fi și dintr-o felie de pâine integrală. La ochi și pe dedesubtul nărilor am folosit coajă de castravete. Ochii sunt din brânză (cașcaval, mozzarella). Urechile se decupează separat.

Pisicuța: se decupează un cerc dintr-un sandviș cu pâine toast. Ochii, nasul, gura, mustățile sunt din castravete, dar le puteți face și din codițe subțiri de ceapă. Urechile sunt din șuncă. Sandvișul era umplut cu brânză, cred.

Cam triste animăluţele mele, ceea ce bate scopul de a face sandvișuri amuzante, dar, cum am spus, le-am făcut în grabă.

Voi încercați să faceți tartine sau sandvișuri amuzante copiilor?

0 Replies to “Cartea de miercuri – Funky Lunch – sandvișuri amuzante”

  1. Hai nu mai fi modesta ca si sandvisurile tale arata foarte frumos. Sa mai faci, macar in perioada asta in care Elizei ii plac mult animalele. Nu ca ar conta forma unui sandvis ca sa i se faca ei pofta 😀

  2. Deja dintr-o singura postare a ta am aflat doua lucruri folositoare. O adevarata comoara esti, nu altceva. Foarrte haioase sandvisurile , ma tem ca bebe ar fi asa de incantat ca nu va mai vrea sa le manance :).

  3. Superba cartea si sandvisurile arata chiar bine.Am sa fac si eu Pusicelului, nu pentru ca nu ar manca ( asa cum e si cazul Elizei) , ci pentru ca dau o alta nota mancarii. Si am sa-mi comand si eu chiar acum cartea de la tine, de pe bannerul cu pricina 😀

  4. E foarte tare carte, o sa o comand negresit chiar daca asta nu inseamna neaparat ca o sa-mi si iasa animalutele! 🙂

    1. Joe, e destul de greu la inceput, pana te obisnuiesti, mie oaia aia mi s-a parut super simpla cand ma uitam la ea, dar cand m-am apucat s-o fac, nu mai parea asa simpla. Dar merita efortul 100%.

  5. Buna, Laura. As vrea sa te întreb ceva în legătură cu Book Depository. Având în vedere ca tu ai mai comandat, sper sa ma poți ajuta cu niște detalii.
    Am făcut o comanda pe varianta .com a site-ului( bookdepository.com ) în data de 15 și de atunci la statusul comenzii scrie “processing”.
    Cat durează pana se validează comanda?Cei de la banca au spus 5-6 zile pana se retrag banii dar nu cred ca e normal sa dureze atât.

    Poți pune pe blog un link și spre bookdepository.com ?Am de gând sa mai comand câteva cărți(dacă ajunge comanda asta) și as vrea sa contribui și eu la pușculița ta 😀

    1. Adriyann, de pe bookdepo.com dureaza foarte mult pana vin comenzile, daca ai status “processing” scrie la relatii clienti la ei (da reply la mailul de confirmare a comenzii), pentru ca mie mi s-a intamplat sa imi tina cartea in processing o gramada si s-o expedieze in secunda doi dupa ce le-am scris. Incerc sa vad daca ma pot afilia si la bookdepository.com, multumesc frumos! Eu ti-as recomanda uk-ul pentru ca mi s-au parut ca vin mai repede comenzile.

  6. Îți mulțumesc pentru răspunsul prompt.Am trimis un mail și acesta este răspunsul lor:

    “We are currently waiting for it to be delivered from our suppliers and this appears to be taking longer than normal.

    My apologies for any inconvenience caused.”

    Daca o voi primi cu întârziere, în viitor voi comanda de pe varianta .co.uk a site-ului.

  7. Ai avut dreptate!
    La nici doua ore după ce am primit mailul lor, am primit încă unul în care eram anunțat ca mi-a fost livrata comanda și ca va ajunge în 7-10 zile lucrătoare.
    Mulțumesc foarte mult pentru ajutor.Daca nu le scriam, puteam aștepta mult și bine…

    1. Cu placere, eu cred ca se mai intampla sa uite comenzile sau sa le incurce, de aia pana nu le scrii, nu rezolvi 🙂

  8. Dar pe http://littlenummies.net/ si http://littlefoodjunction.blogspot.com/ le stii? Sunt si acolo o gramada de idei minunate de sandwich-uri si aranjamente comestibile 😀

    1. Pe little nummies il stiu, pe celalalt nu, o sa intru sa ma uit pe el. Multumesc de sugestii!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.