Cadou verde de 8 martie

Dacă v-aţi lăsat pe ultima sută de metri şi încă n-aţi cumpărat cadouri de 8 martie, vă ofer eu o sugestie care să înlocuiască prostioarele de plastic, ursuleţii de pluş, gablonţurile şi orice altă idioţenie v-aţi gândit să cumpăraţi, nu pentru că nu aţi avea bun gust, ci pentru că, pur şi simplu, sunteţi în pană de idei şi de bani.

Este vorba de un ghiveci micuţ cu plante aromatice. În ghiveciul de mai sus am plantat din timp coriandru şi am aşteptat răbdătoare să răsară, dar voi evident că nu mai aveţi timp (cel mult pentru Paşte ar fi o idee bună să plantaţi rozmarin şi salvie, plante care merg cu miel).

Prin urmare, ideal ar fi să cumpăraţi din supermarket un ghiveci din acela de plastic cu plantele gata crescute, un ghiveci mai mărişor din ceramică şi nişte pământ de flori. Transferaţi planta cu tot cu pământul ei iniţial în ghiveciul mai mare, adăugaţi pământ şi aveţi un cadou superb şi original.

Dacă mai adăugaţi şi un beţişor cu numele plantei (fie folosiţi ca mine beţe de îngheţată, fie un băţ de frigăruie cu un steguleţ lipit in vârf) şi înfăşuraţi ghiveciul în hârtie de mătase şi îl legaţi cu un şnur de mărţişor (deja ar trebui să aveţi o mulţime, că doar a trecut 1 martie) sau cu panglici alb-roşii, deja veţi avea un cadou super-elegant.

Este imposibil să nu-i placă plăntuţa persoanei pentru care o pregătiţi. Dacă e o persoană care nu găteşte, puteţi alege menta şi atunci va avea un miros plăcut în casă şi frunze proaspete pentru ceai sau cocktailuri.

0 Replies to “Cadou verde de 8 martie”

  1. mie mi-ar placea un astfel de cadou

  2. O idee excelenta, Laura! Ar fi cadoul ideal pentru mama mea.
    Multumesc, aici la tine gasesc mereu idei originale 🙂
    Pup d-ra cocheta pe care o votez zilnic, pana in 15!

  3. DAAAAAAAAAA! Sa scapam de prostiile alea din plastic si de toate stupizeniile din plus si de ciocolatele, bombonele si de alte chestii de genul asta. foarte practica ideea ta, felicitari!

    1. Laura Frunza says: Reply

      Cristina, eu la bombonele nu renunt, sa fie clar 😀 Dar nu praline Heidi pe care le urasc sau alea de la Milka, nici alea nu-mi plac, chiar daca au cutia in forma de floare. Doar Ferrero Rocher, Mon Cherri si Raffaello. N-am deloc pretentii, nu?

      1. Raffaello da, sunt ff bune. In rest, hmm, nu ma dau in vant dupa ele. Bomboane poti manca oricand. Ele sunt bune ca si cadou pentru nici o ocazie – cum zic eu. Dar pentru zilele speciale merg cadouri speciale, nu?

        1. Laura Frunza says: Reply

          Asa-i, asa-i. Doar ca atat Mon Cherri, cat si Ferrero Rocher sunt cam scumpicele pentru meniul zilnic 😀

  4. Pana imi face cineva un astfel de cadou cred ca imi voi face singura. Zilele astea m-am hotarat sa imi fac o cultura de verdeturi proaspete, tot vazand la emisiunile culinare ca asta e una din ultimele fite in restaurante: sa ai busuiocul, cimbrul si ce iti mai trebuie proaspat in ghiveci. Asa ca da, un foarte frumos si util cadou. Daca mai cosmetizezi si ghiveciul asa delicat… totul devine o adevarata placere.

  5. O idee minunata si foarte inspirata, Laura! :*

    1. Laura Frunza says: Reply

      Mulţumesc! Eu ador floricelele în ghiveci, doar ca nu am acel green thumb necesar să le îngrijesc cum trebuie. Dar sper să-l dezvolt, mă strădui deocamdată.

  6. Ideea cu plantele la ghiveci e grozava, dar lasati mieii in pace :))

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.