Iepuraşi din ciocolată

Înainte de a prezenta activitatea de astăzi, aş vrea să le mulţumesc celor de la gustos.ro pentru că m-au invitat la masa lor virtuală de Paşte. Vă invit să intraţi pe site să vedeţi toate minunăţiile de reţete pentru masa de Paşte publicate acolo, printre care şi a mea – piept de pui cu broccoli, inspirată dintr-o reţetă de-a lui Jamie Oliver.

Şi acum înapoi la oile noastre, sau mai degrabă la iepuraşii noştri – astăzi vă prezint nişte iepuraşi tare drăgălaşi făcuţi din tablete de ciocolată. Puteţi decora masa cu ei sau îi puteţi dărui invitaţilor la plecare pe post de suvenir.

Aveţi nevoie de coli albe de hârtie, tablete de ciocolată mai mici, acuarele, marker sau cariocă neagră, bandă adezivă. Pentru morcovi aveţi nevoie de şerveţele portocalii şi chenille verde.

Împachetaţi ciocolata în hârtie albă, având grijă să lipiţi bine pe spate cu scotch dublu adeziv. Decupaţi urechile din aceeaşi hârtie şi fixaţi-le tot cu bandă adezivă.

Înmuiaţi degetul mic în acuarele albastre şi pictaţi ochii şi cu degetul înmuiat în roz pictaţi năsucul. Definitivaţi trăsăturile feţei cu marker negru.  Copiii mai mici vor fi încântaţi să picteze cu degeţelele iar cei mai măricei să deseneze cu markerul. E o activitate minunată  pentru copii dacă puteţi să-i ţineţi departe de ciocolăţele 🙂 Dacă vreţi să le dăruiţi copiilor, puteţi scrie poezioare cu iepuraşi pe spatele lor, fie scrieţi de mână, fie imprimaţi şi decupaţi poezia şi o lipiţi pe spate. Iată una drăguţă, cu versuri scurte care să încapă pe spatele tabletei de ciocolată.

“Cu sfială în ochi şi paşi
A sosit un iepuraş
Îmbrăcat în haină nouă
Şi-n braţe c-un coş de ouă.

Câte unu-ncetişor
Le aşază binişor
Printre firele de iarbă
Dar atent să nu se spargă.”

Morcovii sunt de fapt tacâmuri învelite în şerveţele portocalii şi fixate cu chenille verde. Chiar dacă nu faceţi aceşti iepuraşi, puteţi prezenta la masă invitaţilor tacâmurile sub forma acestor morcovi hazlii.

M-am inspirat de aici pentru iepuraşi şi de pe undeva de pe net pentru morcovi (am salvat anul trecut o poză şi nu mai ştiu de unde e).

11 Replies to “Iepuraşi din ciocolată”

  1. Frumoasa idee!

  2. Foarte dragut si inspirat!

  3. Foarte dragalasiiii :X

  4. ce zici daca, in loc de ochi facuti cu degetelele, se lipesc googly eyes?:)
    astfel iepurasii vor face si “zgomot”.

    draguta ideea.

    1. Laura Frunza says: Reply

      Sigur ca da, merg si googly eyes, daca ii ai la indemana. Dar mie mi-au placut mai mult asa cu ochisorii pictati cu degetelul 🙂

  5. mult mai simpla ideea cu ciocolata decat cea cu ouale , sigur incerc
    sunteti grozava, felicitari

  6. Inca o idee grozava! Incep sa cred ca esti o adevarata enciclopedie 🙂 Pupam fetele!

  7. Ai gasit tu o metoda sa ascunzi cocioata de ochii pofticiosi ai Elizei 😛

    1. Gasit, gasit 🙂

  8. Cat de creativa esti!
    Mereu vii cu ceva nou, mereu ne surprinzi.
    Imi place mult ideea cu servetelele-morcov. Cred ca o sa incerc si eu.

  9. […] anul trecut am ascuns dulciurile de Paşte în mutriţele unor iepuraşi simpatici, anul acesta le vom servi în aripile unor fluturaşi veseli şi coloraţi. Am văzut aceşti […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.