Festivalul vacanţei – Ziua 4. Joc cu peştişori şi undiţă magnetică

Ştiu că ieri v-am promis că vă arăt azi nişte cutiuţe drăguţe, însă sunt prea încântată de acest joc ca să-l mai amân, aşa că vi-l prezint astăzi, ca să aveţi timp să colectaţi materiale să-l faceţi în week-end.

L-am văzut prima oară pe site la Mini Eco, şi am ştiut că vreau să îl încerc şi eu pentru Eliza însă abia aseară am apucat. Se face imediat, e chestie de câteva minute, însă distracţia poate dura şi ore întregi şi e garantată. Aveţi nevoie de nişte capace de la cutii de îngheţată (de plastic, gen Aloma sau Carte D’Or de 1 kg), un marker permanent, nişte agrafe de birou, un magnet, o bucată de sfoară şi un băţ. Metoda e simplă: decupaţi peştişorii din capacele de îngheţată, desenaţi detalii cu markerul pe ei, perforaţi vârful cu un cui înroşit în foc şi băgaţi agrafele de birou prin găuri, apoi compuneţi undiţa: lipiţi/legaţi magnetul de sfoară (în funcţie de dimensiuni şi formă, eu l-am lipit cu pistolul cu lipici fierbinte) şi ataşaţi sfoara de băţ. Eu de băţ am uitat aşa că am folosit o lingură de lemn mare, dar azi caut un băţ ca lumea.

I-am pus într-un lighean cu apă şi i-am dat liber la pescuit. S-a distrat pe cinste încercând să-i pescuiasă aşa că am mutat jocul şi în cada de baie. Poate fi o idee bună pentru copiii care fac mofturi la baie. Iar dacă nu aveţi din ce să îi decupaţi, îi puteţi face din carton, dar pescuiţi pe uscat. Pe canicula asta, eu am preferat apa ca să se mai răcoreasca şi Eliza. În loc de capacele de la cutiile de îngheţată mai puteţi folosi capace de iaurt sau smântână (sunt unele roşii, cred că de la smântâna Danone, acelea ar fi perfecte), coperţi de plastic pentru legat manuscrise, resturi de ambalaje din plastic de la jucării etc

Aştept şi sugestiile voastre de activităţi de vară. Festivalul vacanţei continuă!

8 Comment

 1. Excelenta ideea!

 2. nicoletag says: Reply

  Eu am cumparat o undita din plastic si pestisorii tot de plastic erau, de la mare (chinezarii, nu de firma) si imi amintesc ca au fost foarte apreciate atat de baieti cat si de fetite. Chiar imi amintesc ca, intr-un an, la pensiunea la care eram cazati mai erau 3 familii cu fetite de 2-3 ani si a fost bataie pe undita lui Radu, dupa somnul de amiaza toti taticii au plecat la cumparat de undite. A trebuit sa ne dea gazda ligheane cu apa sa pescuim.
  Asta pentru cine nu are materiale sau disponibilitate sa faca handmade. Daca reusesti sa implici copilul si in confectionare unditei si a pestilor sigur distractia e pe masura. Dovada e filmuletul cu Eliza!

 3. Kate says: Reply

  Hey Laura….these look great. Glad your little one had lots of fun. The fish are very cute. I hadnt thought of using a permanent marker.

  1. Laura Frunza says: Reply

   Thank you, Kate! Keep on sharing great ideas with us!

 4. ideea cu pestii este foarte populara, am vazut-o pe vreo 5 bloguri cred, fiecare prezentand varianta sa, cu pestii fabricati din diverse materiale. trebuie sa ma apuc si eu curand de ea, ca nu se mai poate, acusi trece vara!:))

 5. […] mereu noi şi noi chestii care s-o atragă în cadă fără să facă scandal. Mai întâi au fost peştişorii magnetici. Apoi am lipit autocolante pe tavan pentru că nu voia să stea cu capul pe spate la spălatul pe […]

 6. ghici ce am facut? ghici! ghici!:D

 7. […] activitatilor sa dureze putin, dar daca aveti timp si rabdare puteti incerca si aceste variante): http://laurafrunza.com/2011/07/14/festivalul-vacantei-ziua-4-joc-cu-pestisori-si-undita-magnetica/ sau aici […]

Leave a Reply