Libris.ro – o librărie online de încredere

Săptămâna aceasta staţi pe aproape pentru că vom avea cinci zile de prezentări de carte şi materiale educaţionale, perfecte pentru vacanţă şi, desigur, pentru toate vârstele. Începem cu Libris. ro, o librărie online pe care eu o consider de încredere şi o să vă povestesc şi cum am ajuns la concluzia asta.

Acum ceva vreme am avut nişte probleme cu o librărie online, nu mai spun care, nu are rost, dacă suntem prieteni pe facebook, probabil ştiţi deja pentru că m-am dezlănţuit acolo. Ideea e că după acel incident mi-am pierdut încrederea în librăriile online şi am refuzat să mai fac vreo comandă, preferând să comand individual de la edituri, deşi asta înseamnă, în cele mai multe cazuri, costuri ridicate de expediere (pentru colete diferite), conturi diferite pe site-uri, drumuri multiple la poştă. Când m-au abordat cei de la Libris ca să colaborăm, am stat în dubii, deoarece mi-era teamă să mai am încredere din nou într-o librărie online, însă, până la urmă, temerile mele s-au dovedit nefondate.

În primul rând, au stocuri actualizate, astfel că nu există riscul să comanzi ceva şi să nu aibă. Livrează şi prin poşta Română (8 lei) şi prin diverse servicii de curierat, iar în Braşov, cărţile se pot ridica de la sediul lor. Titlurile sunt împărţite pe categorii sau pe edituri pentru a vă uşura căutarea. Dacă nu găsiţi cartea dorită în acest mod, puteţi apela la butonul de căutare utilizând ca şi cuvinte cheie titlul, autorul sau editura.

Eu am primit de la ei cartea Primul caz al lui Theodore Boone, puştiul avocat, de John Grisham, primul thriller pentru copii scris de celebrul autor. Mi-o doream de multă vreme, încă de când am auzit că va fi lansată (mai ales că, la un moment dat, s-a pus problema s-o traduc eu la Rao, dar nu s-a mai materializat din motive lesne de imaginat) deoarece eram curioasă cum a reuşit Grisham să îşi adapteze stilul la o carte pentru copii. Concluzia este că destul de bine, deşi povestea evoluează treptat spre un climax care nu mai are loc şi asta m-a cam dezamăgit puţin. Însă este o lectură foarte plăcută, mai ales pentru un copil de 10-14 ani care mai e şi pasionat de mistere sau de avocatură.

Theodore Boone, personajul principal, este un băiat de treisprezece ani al cărui vis este să devină un mare avocat pledant sau  un judecător înţelept. Pasionat de sistemul juridic, Theo chiar oferă consultaţii  colegilor săi pe care îi salvează din diferite situaţii nefericite. Îşi petrece după-amiezile în biroul de avocatură al părinţilor sau la tribunalul din Strattenburg, unde asistă la procesele aflate pe rol la diferite instanţe. Când în oraş se petrece o crimă şi onorabilul judecător Gantry prezidează cel mai important proces din istoria oraşului, Theo este chiar acolo în mijlocul evenimentelor. Şi cum pe cei curioşi, necazurile nu-i ocolesc, Theo se trezeşte că află mai multe decât îşi dorea şi că ţine în mâini soarta procesului chiar dacă nu poate dezvălui nimănui ceea ce ştie. Cum va rezolva Theo această dilemă şi care va fi deznodământul cărţii, aflaţi citind cartea.

Primul caz al lui Theodore Boone, puştiul avocat costă 31,49 de lei pe libris.ro.

Încă o dată, aş vrea să mulţumesc librăriei online Libris.ro pentru premiile oferite în cadrul maratonului de citit de pe Activităţi Copii – cărticele de povestit şi colorat din colecţia lor pentru copii. Mămicile şi copiii care au primit premiile au fost încântaţi de ele şi le transmit mulţumirile lor şi pe această cale! Faptul că s-au implicat, la rugămintea mea, în această activitate şi nu mi-au tras ţeapă (ca două edituri serioase pe care nu le numesc aici) m-a făcut să am şi mai multă încredere în ei şi să-i recomand cu toată inima!

4 Replies to “Libris.ro – o librărie online de încredere”

  1. Scuza-ma de off-topic… tocmai vreau sa-mi inchid blogul meu vechi ca de cateva luni am trecut pe alta adresa si observ ca sunt in blogroll-ul tau… Te-as ruga daca poti sa schimbi adresa din blogroll http://www.imperatortravel.blogspot.com cu http://www.imperatortravel.ro/
    Multumesc mult si scuze pt off-topic 🙂

    1. Laura Frunza says: Reply

      Multumesc ca mi-ai dat de stire!

  2. Si eu am o astfel de colaborare si ma bucur ca am intalnit niste oameni grozavi in cadrul lor! Sunt intelegatori si de treaba-ceea ce nu gasesti prea des in Romania. M-ai facut curioasa de cartea asta, insa mai am o carte de Grisham pe care nu am citit-o.

  3. prima data am vazut cartea in catalogul Rao. Inca nu aparuse cartea atunci. Descrierea chiar mi-a atras atentia. Sper ca in viitorul apropiat sa mi-o iau si eu. Plus ca nu am citit nimic de John Grisham si sunt curioasa cum scrie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.