Pistolul cu lipici/silicon fierbinte

Aceasta este o unealtă care nu ar trebui să lipsească din cutia voastră cu materiale pentru hobby. Eu îmi doream unul de foarte multă vreme şi l-am găsit până la urmă în Lidl, la ofertă, la 10 lei cu 10 rezerve incluse. Şi fac o paranteză să vă spun că în magazinul Lidl se găsesc multe materiale pentru hobby la preţuri foarte bune – tocmai mi-am cumpărat nişte blocuri cu hârtie imprimată cu modele pentru felicitări şi scrapbooking, la preţul de 13 lei blocul. Atunci când au ofertele speciale, aduc şi seturi minunate de culori acrilice, seturi de pensule, seturi de pirogravură, pânză pentru pictat, precum şi multe rechizite ieftine.

Dar să revenim la oile noastre. Pistolul cu lipici fierbinte lipeşte orice tip de material şi ţine mult mai bine decât orice alt adeziv. De exemplu, pluta din dopuri n-ar fi rezistat atât de bine dacă aş fi lipit-o cu prenadez, şi, în plus, m-aş fi chinuit să ţin dopurile laolaltă până se usucă. Aşa cu pistolul cu lipici fierbinte am lipit în câteva secunde şi s-a uscat imediat. Trebuie lucrat repede cu el şi ţinut departe de copii pentru că se pot arde de la lipici sau de la vârful pistolului. L-am mai folosit să fac schiorul de anul trecut, să lipesc floricelele de pe creanga de primăvară, să lipesc litere magnetice pe uşa de la camera Elizei, să fac diverse reparaţii minore prin casă şi alte proiecte care vor apărea curând pe blog.

Din punctul meu de vedere, e magic, şi mi-e tare drag. Rezerve de lipici se găsesc în magazinele cu accesorii pentru hobby, unde găsiţi şi pistoalele (online sau fizice – în Bucureşti Casa Retro, ProfiArt etc), în magazinele mari de bricolaj (Leroy Merlin, Brico Depot, Dedeman, Praktiker) sau în merceriile mai mari (În Bucureşti am văzut rezerve la Sharbek pe Lipscani) şi sunt destul de ieftine, le găsiţi fie la set, fie la bucată.  Pistoalele ajung până la maxim 25 de lei cele mici, pentru amatori. Cele mari, profesionale sunt mult mai scumpe, însă dacă obişnuiţi să creaţi ocazional câte ceva nu merită investiţia. Şi cele mici fac treaba foarte bună. Însă aveţi grijă să vă notaţi diametrul rezervelor când cumpăraţi ulterior ca să nu vă treziţi, ca mine, că aţi cumpărat batoane mult prea mari 🙂

Se foloseşte foarte simplu: se introduce bastonaşul de lipici în rezervor şi se împinge uşor, se bagă pistolul în priză şi, când s-a încălzit suficient (lipiciul se scurge prin vârf) e gata de folosit. Să aveţi mereu la îndemână ziare pe care să-l puneţi ca să nu murdăriţi suprafaţa de lucru  şi să-l ştergeţi imediat ce l-aţi scos din priză, în continuu, până se răceşte, ca să-l aveţi curat.

Save

8 Replies to “Pistolul cu lipici/silicon fierbinte”

  1. imi doream unul inainte, acum il vreau si mai tare!:))
    mersi frumos pentru amanunte, Laura, chiar nu stiam nimic despre el, nici macar ca se gaseste si in Romania.
    si-acum sa vina crafturile!:D

  2. Si eu mi-am luat cand m-am apucat de proiecte prin casa. E intr-adevar “magic” :). Mi-e tare drag si greu l-am gasit. Pistol si rezerve am luat pana la urma de pe okazii.ro de la un vanzator foarte de treaba. Spor la lipit!

  3. Bună ,
    Se mai gasesc ?[oferta mai este 😀 ? ] :X astazi dau o fuga să văd :* , ar fi super sa gasesc aici la noi :X

    1. Pistoalele nu se mai gasesc la oferta, a fost mai demult 🙁

  4. :O , pffffff si cat mi-am dorit sa i-mi iau unu , normal la materiale de constiucti unul e 35 de lei … 😐 , si ce bucuroasa eram de dimineata:))))

    1. Uite aici, pe breslo, e 22,5 lei, au doua modele mici. Nu stiu cat o fi taxa de transport, dar eu ti l-as recomanda. Tipa de la kokett e foarte de treaba, eu am mai comandat de la ea. Daca ti-l iei, sa iei si batoane de lipici sa le ai.

  5. Laura, si eu il folosesc foarte mult, mai ales la reciclat cutii de conserve.

  6. vreau si eu un pistol,cine ma ajuta?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.