Cartea de miercuri – Mica balerină

Continuăm seria balerinelor cu o carte superbă de la editura Rao. Oricât n-aş vrea să le fac reclamă celor de la Rao pe care sunt tare supărată, trebuie să recunosc că au scos numai titluri minunate pentru copii de toate vârstele.

Mica balerină e o carte roz (cum altfel?), cu o copertă cartonată dar moale, ca şi cum ar avea burete subţire pe interior, şi cu sclipici. Sună kitsch, dar nu e, vă asigur. E o carte drăgălaşă pentru o fetiţă la fel de drăgălaşă şi cu un cadou tare drăgălaş la final. Doamne, parcă sunt blonda de la drept! 😀 Serios acum, mi-a plăcut mult cartea, de aia am şi trecut-o pe listă când Rao m-a plătit în cărţi în loc de bani pentru nişte traduceri.

Personajul principal al poveştii este Rosie, o fetiţă căreia îi place mult baletul şi care îşi doreşte să ajungă prim-balerină. Singura problemă ar fi că e cam neîndemânatică… După ce altă fetiţă primeşte mult-râvnitul rol al Clarei din Spărgătorul de nuci, Rosie îi scrie Zânei Dulciurilor şi îi cere un sfat. Ce îi scrie Rosie, ce îi răspunde Zâna şi multe altele veţi vedea în poveste şi în pliculeţele cu scrisorele inserate în aproape toate paginile. Iar la final veţi primi cadou o brăţară cu un medalion în formă de opincuţe de balet.

E un cadou minunat pentru o fetiţă care îşi doreşte să devină balerină sau căreia îi place baletul. Iar dacă mai adăugaţi la pachet şi un tutu (se găsesc destul de ieftine la H&M sau faceţi unul cu mânuţa voastră după un model pe care o să vi-l prezint în curând) plus o pereche de opincuţe (la Deichmann sunt unele negre din piele, de foarte bună calitate, şi ieftine – i-am luat eu Elizei pentru grădiniţă, roz cred că se găsesc tot la H&M), atunci succesul e garantat.

P.S. Am văzut la chioşcurile de ziare (ok, recunosc, am şi cumpărat) o revistă care se numeşte Princess şi care are cadou un fel de opincuţe de balet din dantelă cu panglici satinate. Par ceva de genul care rezistă doar cât să facă o singură piruetă, dar sunt drăguţele iar revista nu e chiar aşa de proastă pe cât m-aş fi aşteptat şi costă doar 7 lei. E publicată de editura Egmont.

Mica balerină poate fi achiziţionată din librării sau de pe libris.ro Vă las să ghiciţi ale cui sunt picioruşele de mai jos şi mânuţa cu brăţara din carte 🙂

4 Replies to “Cartea de miercuri – Mica balerină”

  1. Ce dragut!! Si eu am fost o mica balerina cand eram foarte foarte mica. uneori inca mai visez la asa ceva, asa ca printre altele mi-am facut o papusica amigurumi sa imi baleteze ea cand mi se face dor si niste balerini crosetati pe care de cate ori ii am in picioare imi vine sa fac piruete…;))

  2. Din seria asta avem Printesa pefecta, care i-a placut atat de tare fiicei mele mari incat si-a organizat ziua dupa modelul din carte. Sunt sigura ca va fi cucerita de balerina.
    imi palc tare mult papuceii vostri roz. unde ai gasit asemenea minunatii?

    1. Loredana, papuceii roz sunt cei de care spuneam in articol – care se dau cadou la o revista.

  3. frumoasa poza cu micutele picioruse de balerina, sunt convinsa ca ai reprezentatii in fiecare seara de cand
    au aparut delicatele accesorii.:D

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.