Distracţie cu mărgele termoadezive

Inspiraţia mea a fost cartea Ornamente din hârtie şi mărgele termoadezive, publicată la Editura Casa. Explicaţiile din carte sunt uşor de înţeles, aveţi diagrame şi tipare ajutătoare, o parte introductivă despre materiale şi tehnici (aşa cum au toate cărţile de la Editura Casa) şi câteva sugestii drăguţe de lucrări care pot fi realizate din hârtie şi mărgele.

Am realizat, împreună cu o colegă, patru din sugestiile de pe copertă, însă în poze veţi vedea doar trei pentru că pe inimioară a pus mâna Eliza şi după ce a stat ascunsă o perioadă bună de timp, inimioara a ieşit la suprafaţă doar pentru a fi înecată în unt topit (nu întrebaţi cum) şi aruncată la gunoi. Prin urmare, am rămas cu mărul, maşina şi fluturele. Îi mulţumesc colegei mele, Oana, pentru ajutor,  pentru că ea a făcut partea cu mărgelele şi eu partea cu cartoanele. Lucrările de pe copertă pot fi folosite şi ca semne de carte, decoraţiuni pentru cadouri (gift toppers, în engleză) sau orice vă mai trece prin cap. Eu le-am lipit pe spate resturi de magneţi şi le-am pus pe plăcuţele metalice despărţitoare de la birou.

Această carte, alături de un set de mărgele (24,99 lei în Ikea) şi un set de suporţi (4,99 lei în Ikea) poate reprezenta un cadou inspirat (şi destul de ieftin) pentru un copil creativ (mai măricel, evident, piesele fiind mici există pericol de sufocare). Cu maxim 50 de lei obţineţi un cadou care stimulează imaginaţia şi creativitatea,  dezvoltă atenţia, motricitatea fină şi coordonarea mână-ochi şi ţine ocupat chiar şi un copil foarte energic sau unul care se plictiseşte repede de orice. Important, chiar dacă mă repet! Mărgelele de genul acesta sunt pentru copii mai mari, de aceea este indicat să efectuaţi voi, ca adulţi, lipirea lor cu fierul de călcat. Nu vă lăsaţi copiii să umble cu fierul de călcat, iar dacă totuşi îi lăsaţi, aveţi grijă să îi supravegheaţi cu atenţie pe toată durata folosirii fierului de călcat. Arsurile provocate de fierul de călcat lasă cicatrice urâte şi profunde. A, şi dor foarte tare! (eu ştiu din proprie experienţă!)

Dacă aveţi ceva mai mulţi bani de cheltuit, există şi mărgele care se lipesc cu apă, am văzut o reclamă la televizor la un moment dat şi era foarte simplu: mărgelele se aranjau după model şi se stropeau cu apă dintr-un pulverizator şi gata! Am reţinut că marca se numeşte Beados, aşa că daţi căutare pe google şi sigur veţi afla care sunt magazinele (fizice sau online) care comercializează seturile pentru creaţie Beados.

Edit 25.10.2011 Am găsit două noi modele haioase de lucrat cu mărgele aici: hello kitty şi angry birds.

Edit 10.11.2011 Mai multe modele aici şi două tipare aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 1. Laura,
  in urma cu doi ani i-am oferit cadou finutei mele un set original Beados. Setul de activitati este gandit si conceput corect: are modele simple pentru incepatori, stiloul pentru aplicat margelele este usor de utilizat chiar pentru copii de 3 ani, lipirea prin pulverizare este o joaca, tavitele sunt ok… Singurul cusur pe care i l-am gasit este paleta limitata de culori – desi i-am achizitionat si un set de 1000 bilute stralucitoare am fost putin dezamagita sa constat ca nuantele de culori sunt putine obligandu-te doar la compozitii simple… Daca bugetul va permite, il recomand cu garantie tuturor copiilor peste 3 ani, existand totusi conditia ca viitorul posesor sa fie ordonat si sa nu imprastie minusculele bilute prin toata camera.
  Din cartea Ornamente de hârtie şi mărgele termo-adezive de la Editura Casa, eu am recomandat tehnica evantaiului:http://picturapentrucopii.blogspot.com/2011/08/floarea-soarelui-2.html

 2. aaaaa ce frumoase sunt!
  si-mi plac formele alea de la Ikea.
  Editura Casa e grozava, are tot felul de carti interesante si vad ca mereu apar altele noi.
  mersi pentru recomandari.:)

 3. Mulţumesc pentru recomandarea privind cartea de la editura Casa, îmi plac modelele voastre, chiar mai căutam modele! Şi mă bucur că ţi-au plăcut şi ale noastre! 🙂 Să ştii că mai avem: brăduţi, smiley faces, căsuţe, broscuţe… (sper să le şi arăt în poze, nu doar pe vorbe).

  • Anca, da, sa ne arati si poze! Mie mi-a placut la nebunie Hello Kitty. Nu stiu cine sunt Angry Birds dar si alea ti-au iesit tare dragute.

   • cum, nu stii cine e Angry Bird?! pe mine m-a certat aia de pe Cute Food For Kids pentru ignoranta mea cand i-am zis ca nu cunosc nici o Angry Bird, a zis ca sunt singura persoana din lume care nu stie!:)) [asa ca ma bucur ca suntem 2 :P]

   • e, am aflat. nu m-am uitat nici eu, dar am vazut ceva in treacat undeva: Angry Birds sunt niste pasari suparate, cred ca exista si ceva joc cu ele, pe mobil sau pe Iphone. probabil ca si pe net sunt.

 4. :))) Vaaai, câtă ignoranţă, fetelor! N-aveţi cultură! Angry Birds este un celebrissim joc (de pierdut timpul şi spălat creierele). Nici eu nu joc, dar l-am văzut şi oricum, în versiunea Pyssla sunt mai drăguţe păsările astea 🙂

 5. Pingback: Săptămâna creativă, ideea 2 – Ornamente din hârtie şi mărgele termoadezive | Idei pentru mamici si copii

 6. Pingback: Brelocuri marine din margelele Hama | Apartament Sunshine Mamaia Nord