Supă cremă rapidă

Astăzi e a doua zi cu reţete de post şi vă prezint o reţetă rapidă care l-ar face invidios până şi pe Jamie Oliver cu ale sale “Mese în 30 de minute”: supă cremă de legume. Se ia o pungă de amestec de legume care arată cam aşa:

Amestecul meu conţine broccoli, conopidă, cartofi, morcovi, fasole verde. Evident că puteţi cumpăra şi legumele separat, le curăţaţi, le tăiaţi cubuleţe etc, dar e mult mai rapid aşa. O pungă din asta costă 9,99 lei la Kaufland. Se mai cumpără şi o pungă de crutoane. Nu am poze la ea, că nu mi-a trecut prin cap să fac, însă sunt nişte crutoane foarte bune, cu ulei de măsline. Costă 5,10 lei la Kaufland, dar găsiţi diverse variante şi în alte hipermarketuri. Sau puteţi să luaţi o pâine, s-o tăiaţi cubuleţe, s-o băgaţi la cuptor etc, e alegerea voastră şi timpul vostru.

Legumele se pun la fiert într-o oală, cu apă cât să le acopere, cu o lingură de ulei de măsline şi condimente (sare, piper, alte cele, după plac şi după stocul din dulap). După ce s-au fiert, se dau deoparte câteva bucheţele de broccoli şi restul se pasează cu tot cu apa în care au fiert. Dacă e prea groasă, mai subţiaţi cu apă fiartă sau cu apă plată. Se pune supa în boluri, se decorează cu broccoliul dat deoparte şi se serveşte cu crutoane. Mie îmi place şi cu mult piper, dar e chestie de gust. Mi-au ieşit cam patru porţii cu 15 lei şi timp minim. Nu-i rău, zic eu 🙂

În zilele când nu e post, puteţi strecura în supă şi o bucată de carne pe care o pasaţi o dată cu legumele, ca să fie supa mai săţioasă, însă pentru post e perfectă aşa. Voi ce reţete rapide de post care l-ar face pe Jamie Oliver invidios cunoaşteţi ? :-.)

Save

3 Replies to “Supă cremă rapidă”

  1. Foarte bine arata supa ta 🙂 imi place si ideea cu broccoli ca decor

  2. Laura, ai incercat supa-crema de fenicul sau de fenicul cu telina? sunt excelente si se fac foarte usor. Eu curat toate legumele, le spal bine si le pun intregi (mai putin radacina de telina, pe care o tai in 4 de obicei). La sfarsit pasez totul si adaug verdeata (pentru supa de fenicul marar, de exemplu). Pentru cine nu tine post punem si o lingura de smantana in castron. Crutoanele le fac singura, cubulete de paine cu ulei de masline si ierburi de Provence, date la cuptor. Fac mai multe odata si le pastrez apoi in punga de hartie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.