12. Şervete de sărbătoare

Dacă aveţi şervete de masă albe, le puteţi transforma în şervete festive cu ajutorul unui şablon şi al vopselelor textile. Ideală pentru şablon este “freezer paper” care se găseşte numai în străinătate şi care se poate călca pe material, însă merge şi un înlocuitor: hârtie obişnuită sub care se pune folie alimentară sau o pungă subţire desfăcută într-un singur strat şi călcată cu fierul la temperatură mică, o secundă-două, să se lipească folia de hârtie. După aceea, se decupează şablonul, se aplică din nou cu fierul pe material şi se colorează cu ajutorul unui bureţel sau cu un penson. Se dezlipeşte cu grijă şi gata modelul.

Eu, însă, am ales varianta mai rapidă: am dat căutare pe google images după “Christmas stencil” şi am găsit o imagine cu un brad împodobit pe acest site. Am imprimat-o, am decupat-o cu un cutter, am ţinut-o bine pe model şi am dat cu pensula. Evident, n-am ţinut-o suficient de bine şi am mâzgălit într-un loc, dar nu contează, mai am trei colţuri în care să încerc alt model 😀

Cu această tehnică puteţi decora şi pernuţe, tricouri, feţe de masă şi orice vă mai trece prin cap. Totul e să găsiţi modelul potrivit şi puteţi transforma un set de şervete albe într-un cadou deosebit pentru o gazdă primitoare. Și dacă tot veni vorba de cadouri pentru gazde, vom avea în curând mai multe idei de cadouri pentru ele!

1 Comment

  1. imi place ideea si tare mult as dori sa vad niste freezer paper.:)

Leave a Reply