15.Decoraţiuni de pom din mărgele termoadezive

Mă gândeam acum ceva vreme, privind la semnele de carte din mărgele termoadezive pe care le am lipite pe panoul de la birou, că ar merge  şi nişte decoraţiuni de pom din mărgele termoadezive, aşa că am dat căutare pe Google images după “hama beads patterns” (hama beads = mărgele termoadezive) şi apoi după “hama beads patterns christmas” ca să găsesc modele de Crăciun.

Am găsit şi modele simple, şi modele complicate (idealul meu e să o realizez o scenă a nativităţii din mărgele termoadezive) şi am realizat dintr-un foc cinci modele: un glob, doi fulgi, un brăduţ şi un îngeraş care e prea mare pentru a fi pus în pom şi ar fi perfect pentru o felicitare sau un tablouaş de Crăciun. Pentru îngeraş n-am avut mărgele de un crem deschis pentru faţă însă deja muncisem o groază la corp şi n-am vrut să renunţ, aşa că am pus mărgele portocalii şi a ieşit un îngeraş cam colorat.

Am pornit cu stângul pentru că nu ştiam că există şi placă rotundă 😀 şi nu pricepeam de ce nu-mi ies globul sau fulgul, deşi am numărat bine mărgelele, însă după ce i-am dat de cap, a devenit o plăcere!

Nu am poze prea reuşite din cauza luminii, sper sa le refac, însă deocamdată pun ce am.

P.S. Nu lăsaţi mărgelele la îndemâna copiilor mici, nici înainte, nici după ce aţi terminat decoraţiunea 😀 Eliza a reuşit să strice un fulg şi să rupă în două îngeraşul. Ea s-a jucat cu mărgelele, dar nu e genul de copil care să bage în gură chestii necomestibile (pe alea comestibile trebuie să le ascund eu 😀 )

7 Replies to “15.Decoraţiuni de pom din mărgele termoadezive”

  1. imi place ,foarte frumos .

  2. cat imi plac cele din a doua poza!! bravo, Laura!:)

  3. Foarte interesante. Noi am facut stelute, fulguleti si cruciulite. Pe margini si in mijloc am pus din alea fosforescente si se vad superb noaptea.
    Ingerasul vostru e grozav!

  4. Foarte frumoase! Bradut am facut si noi, cred ca l-ai vazut 🙂 Ingerasul e de mare efect! Eu am prins o smecherie cum sa faci sa nu se mai rupa, o sa povestesc pe blog cand am timp 😉

    1. Abia astept, sa vii sa lasi link dupa ce scrii 🙂

  5. La mulţi ani în 2012! Am scris despre lipirea mărgelelor termoadezive http://www.blogonovela.ro/?p=663. Spor la idei şi în anul care a început! 🙂

  6. […] Ornamentele din mărgele se lipesc cu aracet destul de bine, doar că trebuie lăsate la presat, ca să nu se încovoaie. Pentru ornamentul de brad, am lărgit gaura cu un instrument metalic încălzit la flacără, am introdus panglica şi am mai pus pe ambele fire încă o mărgică. Dacă aveţi răbdare puteţi realiza multe decoraţiuni superbe cu aceste mărgele. Eu am mai făcut din ele acum câţiva ani un brăduţ, doi fulgi, un îngeraş şi un ornament cu ilice (fotografii aici). […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.