17. Coroniţă din globuri de plastic

DSC04328 (Small)

Dacă aveţi o mulţime de globuri de plastic prin casă şi v-aţi săturat de ele sau v-aţi decis brusc să vă împodobiţi bradul doar în anumite culori, sau vreţi să vă faceţi o colecţie de globuri de sticlă, atunci această coroniţă din globuri de plastic e activitatea perfectă pentru voi.

Eu am început s-o fac dar am descoperit că nu am suficiente globuri s-o termin, prin urmare v-o prezint aşa cum e ca să aveţi timp s-o realizaţi până la Crăciun.

Aveţi nevoie de un umeraş de sârmă (cum sunt cele de la curăţătorie), globuri de plastic, un patent bun şi eventual funde pentru decor. Modalitatea de executare e simplă: cu ajutorul patentului se dă formă de cerc umeraşului, păstrând partea de sus pe post de agăţătoare (cred că se vede din poză cum anume), apoi se înşiră globurile, alternând unul spre stânga, unul spre dreapta ca să intre cât mai multe.

Se pot intercala şi funde dacă doriţi sau se poate pune o singură fundă în partea de sus ca să ascundă locul unde se închide coroana, acolo veţi răsuci sârma ca un cârlig. După ce mi-au picat câteva globuri pentru că nu erau fixate bine de căpăcel, am lipit globurile de căpăcele cu pistolul de lipit. Când am intrat acum pe site-ul de pe care m-am inspirat, am văzut că se recomanda să fie lipite, însă eu nu reţinusem şi acest aspect.

Dacă reuşesc să termin coroniţa, o să pun altă poză. Dacă nu, poate o faceţi voi şi îmi trimiteţi poze mai drăguţe  🙂 Voi ce mai meşteriţi?

 

 

4 Comment

 1. Rely says: Reply

  Buna idee Laura! Eu fac fulgi de nea din hartie pentru ferestre, si impodobim un brad mai neobisnuit pe care il vei vedea zilele urmatoare pe blog. Spor la pregatiri!!!!

 2. […] Dima, Culaie, Diana Alzner, Oana Clara, Doctorul tău, Dan, Alt cer senin, Florentin Drăgănescu, Laura Frunză, Florin Nan, Gabriela Savitsky, Fata din vis, Gabriela Elena, Grişka, Ilarie, Gina,  Injineru, […]

 3. aaa, ce idee faina! imi place!
  ah, ce ma enerveaza ca am lasat toate umerasele de sarma unde am locuit inainte!X( [si aveam vreo suta!]
  daca fac rost de unul, realizez si eu o coronita si trimit poza.:)

  1. Laura Frunza says: Reply

   Du repede ceva la curatat si o sa primesti unul! 🙂

Leave a Reply