20. Om de zăpadă din şosetă

om de zapada 11_resize

Acest om de zăpadă din şosetă a fost realizat de o cititoare, care avea şi ea un blog foarte frumos cu idei pentru copii, pe care, din păcate, l-a închis între timp. Fotografiile şi textul îi aparţin.

Acesta este un om de zăpadă simplu, care se realizează foarte uşor. Am luat o şosetă albă şi am umplut-o cu vatelină dintr-o pernă veche. Am tăiat şoseta în partea de sus şi am cusut-o.

Dintr-o altă şosetă am tăiat partea de sus, unde este elasticul, şi am cusut-o astfel încât să arate ca o căciuliţă. Cu căciuliţa am acoperit cusătura şosetei albe.

I-am lipit omuleţului ochişori mobili folosind un adeziv universal. Nasul e un nasture. Şi pe acesta, şi pe cei de mai jos i-am lipit cu acelaşi adeziv.

La gât i-am legat un fular dintr-o bucată de material care nu se deşiră şi gata omul de zăpadă.

Este o jucărie handmade pentru cei micuţi, dar şi o activitate potrivită preşcolarilor sau şcolarilor. În loc de vatelină se poate folosi orez.

Indicaţiile mele: pentru căciuliţă şi fular puteţi folosi şi resturi de fetru, dacă aveţi. Nasturii îi puteţi coase în loc să îi lipiţi. Eu i-aş fi cusut şi o gură (sau desenat cu cariocile mele mega-fantastice pentru textile), ma obsedează hello kitty care nu are gură şi nu suport să nu pun gură la vreo figurină 😀

Dacă vă plac ideile creative cu oameni de zăpadă, mai găsiţi o mulţime de alte sugestii sub eticheta Idei cu oameni de zăpadă. Spor la lucru!

Save

5 Comment

 1. ah, omul acela din sticla de plastic voiam sa-l fac si eu. bine ca mi-ai amintit.

 2. iulia says: Reply

  Laura, fii buna si trimite-mi pe mail adresa ta, intrucat am un dar pe care il voi expedia cu o mica intarziere. Probabil va ajunge mai tarziu de 25 dec., dar mosul face un drum lung de la Cluj :).

  1. Laura Frunza says: Reply

   Iulia, iti multumesc din inima! Iti trimit pe mail!

 3. Ce idee grozava!

 4. […] de zăpadă din aluat sărat Om de zăpadă din şosetă (guest post Little Lucky) Om de zăpadă din băţ de îngheţată Om de zăpadă din sticlă […]

Leave a Reply