22. Decoraţiuni pentru ferestre cu tehnica Window Color

DSC04387 (Small)

Deja se face târziu, Crăciunul e după colţ şi nu mai avem decât puţin timp la dispoziţie să mai meşterim câte ceva de Crăciun. Am descoperit Window Color sau WiCo la un atelier creativ organizat de Tinker, magazin online de materiale pentru tehnica şerveţelului şi WiCo – decoram globuri de Crăciun cu şerveţele şi am văzut câteva lucrări lăsate la uscat.

Mi-a rămas gândul la acea tehnică dar nu am apucat să fac ceva în sensul ăsta până recent. Ulterior mi-am cumpărat de la ei un contur şi culori speciale pentru Window Color, am printat o imagine de pe net şi m-am pus pe treabă.

Ce este Window Color sau WiCo? O metodă de a decora suprafeţe lucioase (geamuri, oglinzi, faianţă, sticlă). Culoarea se aplică după un model pe o folie de plastic, se lasă la uscat, se dezlipeşte şi se aplică apoi pe suprafaţa pe care dorim s-o decorăm. Modelul aderă electrostatic, nu se lipeşte definitiv, poate fi înlăturat ulterior şi repoziţionat fără probleme, dacă nu a stat în soare, caz în care ar fi bine să daţi peste el cu un cub de gheaţă.

În principiu, regulile sunt următoarele:

– desenul se pune într-o folie de plastic
– se aplică mai întâi conturul direct pe folia de plastic
– se lasă la uscat minim două ore
– se aplică din belşug culoarea interioară, având grijă să ajungeţi până la contur, nu lăsaţi spaţii goale şi spargeţi eventualele bule de aer formate
– se lasă la uscat minim 24 de ore
– după uscare, culoarea devine lucioasă, aşa că nu vă faceţi griji dacă ce iese din tub nu seamănă cu ce v-aţi imaginat voi că ar trebui să iasă
– se dezlipeşte desenul şi se aplică pe ce vreţi voi – fereastră, oglindă etc

Aşa arată pe geam, e o poză fără blitz, culorile sunt mai vii în realitate, iar când străluceşte soarele prin ele e o minune.

6 Comment

 1. luckyrock says: Reply

  exista prin magazine niste chestii care se lipesc pe geamuri, moi, cu diverse modele [inclusiv legate de Craciun], dar cred ca-s altceva. le gasesti la raionul de jucarii.

  am impresia ca am mai vazut candva ceva asemanator cu ce ne arati tu, dar nu am retinut numele. oricum e o activitate draguta.:)

 2. angi says: Reply

  Desenul e foarte frumos, dar ce se vede pe geam e un peisaj cam trist.

  1. Laura Frunza says: Reply

   Mda, din pacate asta e Bucurestiul in perioada asta 🙁 speram si noi la zapada, dar vad ca nu.

 3. […] Am realizat decoraţiunile cu tehnica Window Color despre care v-am mai tot bătut la cap aici şi aici. Am scos de pe net un model şi am trasat pe deasupra conturul cu auriu şi cu negru şi […]

 4. […] Incurajata de Laura sa perseverez dupa primul experiment cu culorile pentru geam, ne-am luat inima in dinti si speranta […]

 5. […] Decoraţiuni cu Window Color […]

Leave a Reply