22. Decoraţiuni cu Window Color

Deja se face târziu, Crăciunul e după colţ şi nu mai avem decât puţin timp la dispoziţie să mai meşterim câte ceva de Crăciun. Am descoperit Window Color sau WiCo la un atelier Tinker (adică eram la atelier de tehnica şerveţelului şi am văzut acolo câteva lucrări). Mi-a rămas gândul la acea tehnică dar nu am apucat să fac ceva în sensul ăsta până recent. Am comandat de pe Julia Toys un set pentru decorat două păhărele cu WiCo, voiam să-l dau cadou, însă, deşi culorile păreau ok, conturul nu mai era bun, aşa că nu l-am mai dăruit. Mi-am cumpărat un contur şi o culoare de la Tinker (setul avea doar culori reci, eu voiam şi ceva mai aprins şi am luat un roşu), am printat o imagine de pe net şi m-am pus pe treabă.

Ce este WiCo? O metodă de a decora suprafeţe lucioase (geamuri, oglinzi, faianţă, sticlă). Culoarea se aplică după un model pe o folie de plastic, se lasă la uscat, se dezlipeşte şi se aplică apoi pe suprafaţa pe care dorim s-o decorăm. Modelul aderă electrostatic, nu se lipeşte definitiv, poate fi înlăturat ulterior şi repoziţionat fără probleme.

În principiu, regulile sunt următoarele:

– desenul se pune într-o folie de plastic
– se aplică mai întâi conturul direct pe folia de plastic
– se lasă la uscat minim două ore
– se aplică din belşug culoarea interioară, având grijă să ajungeţi până la contur, nu lăsaţi spaţii goale şi spargeţi eventualele bule de aer formate
– se lasă la uscat minim 24 de ore
– după uscare, culoarea devine lucioasă, aşa că nu vă faceţi griji dacă ce iese din tub nu seamănă cu ce v-aţi imaginat voi că ar trebui să iasă
– se dezlipeşte desenul şi se aplică pe ce vreţi voi – fereastră, oglindă etc

Pe cei de la Tinker îi găsiţi la sala Dalles (între Universitate şi Romană) până sâmbătă, aşa că mai aveţi timp să daţi fuga să cumpăraţi culori ca să vă faceţi propriile decoraţiuni. Mai e cineva pasionat de WiCo printre cititorii mei?

Aşa arată pe geam, e o poză fără blitz, culorile sunt mai vii în realitate, iar când străluceşte soarele prin ele e o minune.

Later edit: set mai ieftin de Window Color aici

6 thoughts on “22. Decoraţiuni cu Window Color

  1. exista prin magazine niste chestii care se lipesc pe geamuri, moi, cu diverse modele [inclusiv legate de Craciun], dar cred ca-s altceva. le gasesti la raionul de jucarii.

    am impresia ca am mai vazut candva ceva asemanator cu ce ne arati tu, dar nu am retinut numele. oricum e o activitate draguta.:)

  2. Pingback: Surprize de Paşte pentru cititori fideli « Idei pentru mamici si copii

  3. Pingback: Miffy-a noastra | 2 micuţi

  4. Pingback: Materiale pentru tehnica WiCo « Idei pentru mamici si copii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *