Decoraţiune de primăvară – pernuţă din polar

Anul trecut am făcut o creangă înflorită, anul ăsta facem pernuţe cu peisaje de primăvară.

Materiale necesare: un fular din polar sau polar dacă găsiţi de cumpărat, bucăţi de fetru de diverse culori, nasturi în formă de floare, mărgeluţe de nisip, aţă de brodat, vatelină pentru umplut.

Am folosit un fundal din polar pentru că este  moale şi nu se deşiră, însă dacă aveţi maşină de cusut, puteţi folosi cam orice material. Un fular din polar costă de la 5 lei în piaţă şi după ce am făcut o pernuţă, tot mi-a mai rămas din el şi pentru alte proiecte. Am decupat diverse forme din resturi de fetru, puteţi folosi acum toate acele resturi mărunte pe care le-aţi adunat (sau sper că le-aţi adunat) şi le-am cusut pe polar. Am adăugat nasturi în formă de floare, o zambilă din mărgele de nisip şi o căprioară decupată după un tipar dintr-o carte. Soarele şi iarba verde deschis sunt tăiate cu foarfeca zimţată (apropo, se găseşte la Ikea una pentru textile). Iarba verde închis e tăiată fără un tipar, doar cum mi-a venit la mână. După ce am terminat peisajul, am cusut şi dosul pernuţei, inserând în partea de sus o panglică şi introducând şi umplutura. Nu o umpleţi prea tare să nu stea prea bombată.

Nu uitaţi să ne vizitaţi şi în zilele următoare pentru alte idei de primăvară şi, dacă vreţi să participaţi la proiectul meu, revista de primăvară, vă aştept ideile pe mail. Detalii aici.

6 Comment

 1. anca says: Reply

  Foarte draguta pernuta,felicitari!!

 2. mai, mai, ce pernuta frumoasa! bravo!=D>

 3. renata says: Reply

  asa e de faina, pacat ca e greu sa faci vreo 20, cat sa le dai celor dragi… drage, adica:)

 4. foarte frumoasa un copil s-ar atasa foarte repede de o pernuta atat de deosebita.

 5. Frumoasa pernta!Si eu am polar si idei dar inca n-am fetru…
  S-o folositi sanatoase!

 6. […] de lemn pictaţi, de diverse dimensiuni, nasturi în formă de floricele (cum sunt cei folosiţi la pernuţa din polar) şi în formă de ciupercuţe. Share this:FacebookLike this:LikeBe the first to like this […]

Leave a Reply