Trei felicitări pentru 8 martie

Vă prezint azi dintr-un foc trei idei de felicitări care pot fi realizate şi cu copii mai mici, dar şi de voi, stilizându-le cu anumite detalii ca să iasă ceva elegant.

Felicitare cu cireş

Materiale: carton pentru felicitare, acuarele sau carioci pentru desenat trunchiul copacului, floricele şi mărgele decorative. Eu am început această felicitare cu alt scop, florile de cireş trebuiau realizate prin dactilopictura, însă orice tip de vopsele am încercat, se vedea urât, aşa că am căutat repede altă soluţie şi am găsit o punguţă cu nişte floricele şi mărgele decorative pe care le-am lipit cu aracet. Eliza m-a ajutat, înmânându-mi fiecare floare şi fiecare mărgică în parte. Dacă aveam un perforator-floare mai mic, probabil făceam nişte floricele din hârtie, însă aşa m-am descurcat cu ce am avut. Mai puteţi folosi nasturi în formă de floare, floricele din hârtie gumată sau fetru sau alte mărunţişuri pe care le aveţi, cu siguranţă, prin cutia de bricolat.

Am făcut o poză cam nereuşită deoarece mi se oglindea blitzul în floricele, iar fără blitz nu aveam lumină suficientă. Sper să se vadă, totuşi, cât e de frumoasă.

Felicitare cu panseluţă

Pentru această felicitare, m-am inspirat din revista Blog Idei de primăvară şi, vă vine să credeţi sau nu, Eliza a realizat-o în cea mai mare parte. Da, un copil de trei ani poate realiza ceva deosebit dacă i se pun la îndemână materiale potrivite şi este îndrumat cu răbdare de un adult.

Materiale: carton pentru felicitare, hârtie de mătase (de mototolit sau chiar creponată) mov, galbenă şi verde, aracet, pensulă pentru întins aracetul. Se rup fâşii mici de hârtie de mătase şi se mototolesc. Se trasează conturul unei flori pe cartonul de felicitare. Se ung pe rând petalele cu aracet şi se lipesc ghemotoacele de hârtie. Se lasă la uscat (eu am pus deasupra o folie de plastic şi o carte mai groasă). Se mai poate decora cu sclipici, cu şnur de mărţişor sau alte detalii care îi plac copilului.

La fel o poză nereuşită pentru că am dăruit felicitarea mătuşii Elizei, a cărei zi de naştere a fost la sfârşitul săptămânii trecute:

Felicitare cu labirint

Mă mândresc că mi-a venit singură ideea acestei felicitări şi m-am chinuit s-o realizez căutând câteva imagini de pe net. Desigur că iese mult mai frumos dacă aveţi răbdare să desenaţi singuri labirintul şi, eventual, să decupaţi câteva detalii pe care să le lipească cel mic. Puteţi decupa floricele, fluturaşi, albinuţe folosind perforatorul sau le puteţi tăia din reviste vechi.

Materiale: carton pentru felicitare, marker pentru desenat labirintul sau imprimantă pentru a-l tipări, diverse detalii decupate. Cele două imagini de mai jos sunt făcute de mine în Paint (deci nici măcar nu e nevoie de cine ştie ce talente la photoshop), le puteţi descărca să vă jucaţi cu ele, dacă doriţi, dar cu siguranţă va ieşi ceva mult mai frumos şi mai original dacă desenaţi cu mânuţa voastră ceva.

9 Comment

 1. Sunt tare frumoase!

 2. mmmm, vad dupa copac o carte de Agatha Christie.:D

  foarte dragut pomisorul, pacat ca nu a iesit poza.

  imi place ideea cu labirintul.:)

 3. Laura, am o felicitare handmade primita anul trecut la nunta, e facuta de o prietena si baieteii ei..e foarte draguta, ti-as trimite o poza sa vezi ideea..de unde iau o adresa de mail?

  1. Laura Frunza says: Reply

   Corina, imi poti trimite la idei_pentru_mamici_si_copii@yahoo.com

 4. vavaly says: Reply

  Ce felicitari jucause ati facut voi. Imi plac foarte mult dar cea mai originala mi se pare cea cu labirintul, iar cea mai frumoasa cea cu copacul. Da, copiilor le place sa incerce mereu ceva nou si sa ajute la a crea lucruri frumoase.

 5. foarte faine!
  si noi avem in plan pe cea cu hartie mototolita. sa vedem ce iese… 🙂

 6. Paula says: Reply

  Frumoase si nastrusnice toate.

  Imi place tare ideea cu labirintul.
  Pomisorul se vede destul de clar daca dai click pe el.

 7. ti-am trimis Laura

  1. Laura Frunza says: Reply

   Multumesc, am primit, e foarte frumoasa!

Leave a Reply