Învăţ – noile cărţi cu CD de la editura Gama

Probabil aţi mai citit câte ceva despre ele prin blogosferă, suntem mai multe mămici onorate să fim partenerii de promovare ai editurii Gama, însă eu am vrut să stau puţin să analizez bine toate cărţile şi abia apoi să vi le prezint şi să le mulţumesc celor de la editura Gama că mi le-au trimis.

Impresii generale:

– cărţile sunt în format broşat (necartonat), cu foi groase, lucioase, destul de rezistente
– CD-ul este inserat într-un plic ataşat pe interiorul coperţii din faţă
– sunt viu colorate, imaginile au o calitate bună şi sunt foarte variate

Despre fiecare în parte:

Învăţ alfabetul
– conţine imagini reprezentative pentru fiecare literă; fiecare literă e reprodusă în format mare şi mic, de tipar (nu de mână); pentru fiecare literă e reprodus şi cuvântul care reprezintă imaginea, scris cu majuscule şi cu litere mici, simplu şi despărţit în silabe; ultima pagină e o recapitulare a întregului alfabet. Îmi place au două imagini deosebite pentru literele K, Q şi W, însă vă las pe voi să descoperiţi care sunt.
– CD-ul conţine patru nivele de învăţare: nivelul 1 reia noţiunile din carte, la nivelul 2 şi 3 copilul trebuie să recunoască literele – i se arată o imagine iar el trebuie să selecteze litera cu care începe cuvântul care le denumeşte, la nivelul 4 se testează deja gradul de învăţare – copilul trebuie să aleagă din mai multe variante cuvântul scris corect.

Învăţ să număr
– conţine pe fiecare pagină o cifră şi numărul respectiv de obiecte
– CD-ul conţine trei nivele de învăţare: nivelul 1 reia noţiunile din carte, nivelul 2 e pentru recunoaştere (trebuie să coloreze atâtea căsuţe câte indică cifra de sub tabel) şi nivelul 3 deja pune copilul să rezolve câteva adunări simple.

Învăţ animalele
– conţine imagini reprezentative pentru animale, împărţite pe categorii: animale de la fermă, de pădure, de la zoo, de la poli, păsări, animale acvatice. Nota zece pentru împărţire, îmi place cum au făcut-o, iar pozele sunt foarte frumoase.
– CD-ul este împărţit pe două nivele: nivelul 1 reia noţiunile din carte pe baza unor afirmaţii descriptive despre fiecare animal, iar nivelul doi e ca un fel de test de recunoaştere: pe baza afirmaţiilor, copilul trebuie să identifice animalul.

Învăţ limba franceză/germană/engleză
– conţin imagini şi cuvinte în limbile respective, împărţite pe categorii: acasă, în oraş, în grădină, în bucătărie, alimente, animale, corpul meu, culori. Sunt aceleaşi imagini şi aceleaşi cuvinte în toate cele trei cărţi, aşa că le puteţi alterna pentru a vă învăţa copilul cuvinte în două limbi, în paralel, dacă doriţi.
– CD-ul are două nivele: nivelul 1 reia noţiunile din carte şi, în plus, fiecare cuvânt poate fi ascultat pentru a învăţa corect cum se pronunţă (nota zece şi pentru asta). Nivelul doi verifică în ce măsură şi-a însuşit copilul vocabularul, el va trebui să găsească imaginea corespunzătoare pentru fiecare cuvânt învăţat.
– aştept cu interes variantele şi pentru alte limbi – italiană, spaniolă obligatoriu, dacă nu şi altele.

În week-end m-am jucat cu Eliza cu animalele şi numerele, însă, deşi au şi elemente mai uşoare, încă nu sunt potrivite pentru vârsta ei. La animale unele definiţii mi s-au părut prea complicate pentru ea, aşa că am inventat eu altele, şi ea a reuşit să identifice corect toate animalele, iar la numere, deşi recunoaşte unele cifre, încă nu le ştie pe toate şi, în plus, nici nu poate controla suficient de bine mouse-ul ca să poată colora căsuţele respective. Recomand cam de la 4-5 ani în sus, iar până atunci doar dacă doriţi să se familiarizeze copilul cu un instrument educaţional de acest gen şi cu calculatorul.

4 Comment

 1. Gia says: Reply

  Salut, as vrea tare mult sa stiu cate cuvinte (imagini) sunt folosite in cartea cu Alefabetul pentru fiecare litera in parte si daca sunt poze reale sau animate. Eu ma chinui acum sa “fac” niste “carti” asemanatoare ca sa il expun pe Alex la litere cand va fi mai mare, Caut poze mari, neanimate, de calitate, cu subiectul pe fond alb pe care le voi edita sa includ si cuvantul in sine. As vrea sa folosesc cam 10 imagini pentru fiecare litera (ma rog cele pentru care se poate). Daca insa cartea asta face acelasi lucru – atunci nu m-as mai chinui :). eu nu sunt acum in tara deci nu am acces la o librarie sa o vad.

  merci mult pentru orice detaliu.

  1. Laura Frunza says: Reply

   Gia, ma uit exact diseara si eventual fac cateva poze la pagini si ti le dau pe mailul pe care l-ai lasat la comentariu, ok?

   1. Gia says: Reply

    multumesc mult, dar nu iti bate capul cu poze…da-mi pe mail eventual o descriere scurta – oricum cred ca o cumpar si cred ca merg in continuare si cu demersul meu ca deocamdata am timp si ma relaxeaza. merci din suflet!

    1. Laura Frunza says: Reply

     Ok, iti scriu pe mail detaliile cerute.

Leave a Reply