Anglia culinară – ceaiul de la ora cinci

Începem azi serialul Anglia culinară cu un articol despre high tea, un obicei specific englezesc pe care mi-aş dori să îl adoptăm şi noi. Am avut ocazia să iau ceaiul la un hotel elegant, unde ceaiul se serveşte cu şampanie şi tot felul de bunătăţi – sandvişuri asortate cu delicatese, prăjituri delicioase şi minunatele scones cu clotted cream şi dulceaţă.

Nu ştiu exact ce e acest clotted cream, dar e de vis. Dacă vine cineva din Anglia, vă rog mult să-mi aduceţi şi o cutie de clotted cream, mi-e tare dor de ea! O reţetă de scones găsiţi aici, însă clotted cream nu ştiu să vă spun de unde să luaţi.

Sandvişurile au fost delicioase, umplute cu tot felul de bunătăţi, chiar ne chinuiam să ghicim ce e în ele.

De prăjituri nu mai vorbesc, le-am împărţit astfel încât să gustăm toate din fiecare. Proaspete, fragede, delicioase!

Preferatele mele, scones cu clotted cream şi dulceaţă de zmeură.

Scuze pentru pozele nereuşite, însă curând îmi voi lua o cameră foto nouă şi sper să reuşesc şi eu să fac poze care să vă facă să salivaţi! Următorul articol despre ce vreţi să fie: despre unde poţi mânca bine şi acceptabil ca preţ în Londra (ca turist cu buget mediu, evident)  sau despre piaţa Borough, raiul oricărui pasionat de gastronomie?

7 Replies to “Anglia culinară – ceaiul de la ora cinci”

  1. Să știi că la ei e lege asta cu ceaiul de la 5pm, chit că-și iau doar o ceașcă de ceai la pliculeț, îndoit cu lapte și un biscuite, dar musai se țin de obicei.

    La Londra neapărat să îți iei fish&chips, cu nițel vinegar și înveliți în ziar :)) Și să ajungi la Waterstones de la Piccadilly (dacă reziști să nu cumperi toate cărțile din lume….)

    Enjoy!

    1. Laura Frunza says: Reply

      Peste fish&chips am sarit, nu prea ma omor cu pestele inecat in ulei alaturi de cartofi, insa am mancat alte bunatati stradale 🙂 La Waterstones am ajuns, dar am stat putin, doar cat sa-mi iau repede o carte de Jamie Oliver la reducere colosala. Mai degraba m-am pierdut la raioanele culinare ale marilor magazine, gen Harrods, Fortnum & Mason si John Lewis.

  2. Presimt ca o sa-mi placa articolele acestea! 🙂 Zi-ne despre piata, te rooog! 😀

  3. ce sa mai iei camera noua, ca pe mine deja m-ai imbolnavit cu pozele astea, asa cum sunt ele, nereusite.
    chestia aia roz si cea verde sunt un fel de eclere?

    1. Laura Frunza says: Reply

      Da, un fel de eclere, doar ca de un milion de ori mai bune 🙂

  4. De cand astept articolul asta… Prima imagine mi-a facut mie cel mai pofta. Si asta pentru ca sunt o fana a mic dejunurilor cu gem in borcanas din ala. Cu o cafea buna gen starbucks…as pierde vremea chiar si in Romania vreo cateva ore pe o terasa cu soarele batandu-mi in spate…

  5. […] trec printr-un supermarket să iau câteva produse specifice: clotted cream (de care vă povesteam aici), brânză Cheddar de două feluri, borcănaşe cu dulceţuri şi, ca să trişez, o pungă de mix […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.