Curăţenia de primăvară – măsuţă colorată

Am început curăţenia de primăvară, sortăm hăinuţele şi jucăriile, punem deoparte ce trebuie reparat, transformat, modificat şi donăm ce nu se mai potriveşte vârstei. În iureşul acesta al organizării, am reuşit în sfârşit să-mi pun în aplicare planul pe care îl aveam cu măsuţa Elizei. Era o măsuţă simplă, cu rama din lemn şi tăblia din placaj, care începuse să arate groaznic de la atâtea mâzgălituri cu carioca sau cu pixul, de la plastilina întinsă fără planşetă şi lăsată să se usuce lipită de masă şi de la zgârieturile misterioase care nu ştiu cum au apărut şi pe care am transformat-o în ceva nou: o masă pe care se poate desena cu creta, mai veselă şi mai potrivită universului multicolor din camera ei.

Mai întâi am spălat-o bine cu soluţie abrazivă (Cif) şi am lăsat-o să se usuce:

Apoi am desfăcut-o în bucăţi şi am pictat fiecare latură într-o culoare diferită. Am folosit acrilice. Placajul l-am vopsit cu un spray special care creează suprafaţă de scris cu creta: Chalkboard Paint. M-a ajutat şi Eliza la vopsit, desigur.

După ce s-a uscat stratul de culoare, am aplicat picăţele cu ajutorul unui băţ pentru urechi şi acrilic alb. Am lăsat la uscat încă o dată, apoi am montat măsuţa şi Eliza a putut desena în voie.

Acrilicele sunt uimitoare, aderă imediat la orice suprafaţă şi nu au nevoie de diluant, nu miros urât, sunt sigure pentru copii. În plus nici nu a fost nevoie să finisez cu lac pentru că au fost culori de foarte bună calitate şi strălucesc singure, fără să fie nevoie de lac. Vopseaua care creează suprafaţa de tablă de scris este uşor de aplicat, aderă foarte bine şi au fost necesare doar două straturi. Miroase urât, aşa că e de preferat să vopsiţi undeva afară. Noi am scos placajul pe hol, l-am pus pe o coală mare de ambalaj şi l-am vopsit acolo.

Edit 26.04.2012 Vopseaua pentru creat tablă de scris se găseşte acum şi la noi aici. Grăbiţi-vă să luaţi una până nu se termină stocul!

8 Comment

 1. incredibila ideea…problema cu curatenia de primavara ma apasa si pe mine, trebuie sa gasesc urgent timp pentru ea….si noi trebuie sa organizam gramezile de jucarii si sa pastram o relativa ordine

 2. si noi suntem la curatenia de primavara, sortat-impachetat-gasit hainute, triat jucarii, incaltamente etc. Se pare ca tu ai in Eliza un tovaras de incredere!:)

 3. Alexutza says: Reply

  Ce idee bună! Bravo Laura & Eliza! Abia aștept să fie și Em mai mare, să meșterim împreună :))

  Și spor la curățenia/ organizarea de primăvară (și noi trebuie să trecem prin asta).

 4. imi place tabla la nebunie! bravo!:D
  foarte buna ideea de a vopsi fiecare latura intr-o culoare, iar bulinele confera un aspect jucaus.;))

 5. Si noi trebuie sa mai sortam ca s-au strans cam multe in plus…Felicitari pentru transformare,si mai ales ca ai atras-o si pe Eliza sa participe…
  Ce fel de acrilice ai folosit?

  1. Laura Frunza says: Reply

   Am folosit niste acrilice pe care le aveam dintr-un set pentru tehnica servetelului, in tuburi mari. Am turnat putin cate putin in capace de la sticle de apa de 5 litri si am vopsit fara sa adaug apa.

 6. Mi se pare foarte tare ideea. Iti vine s-o mananci cand o vezi asa pictand cu seriozitate.

 7. […] куда бы такую доску прикрепить… А потом я увидела детский меловой столик вот тут. Сразу поняла, что наш икеевский стол, покрытый […]

Leave a Reply