Decoraţiune de Paşti – puişor somnoros

DSC05416 (Large)

Azi intenţionam să vă arăt altceva, însă aseară când am descoperit provocarea de pe blogul Elenei, nu m-am putut abţine să nu fac şi eu acest puiuţ. Nu mi-a ieşit chiar aşa de drăguţ şi de delicat ca al ei, dar am circumstanţe atenuante – lucram în timp ce Eliza mă sâcâia: dar ce faci? dar pentru cine faci? dar mi-l dai mie să-l agăţ în camera mea? dar de ce coşi? dar ce pui acolo? şi aşa mai departe.

Materiale necesare: fetru galben, portocaliu şi roz, aţă galbenă, neagră şi portocalie, panglică pentru agăţat, umplutură sintetică pentru jucării (foarte puţină), sârmă pluşată pentru picioruşe.

Am tăiat corpul puişorului după un tipar de ou (dacă vă uitaţi cu atenţie, corpul puişorului e în formă de ou), apoi un disc tăiat în două pentru aripi. Pentru cioc am tăiat un romb mic, iar trandafiraşul din păr e făcut după modelul de aici. Prima oară se cos ochii şi ciocul, apoi se asamblează tot corpul, ataşând, pe rând, aripioarele, panglica de agăţat şi picioruşele. Pentru picioruse, îndoiţi sârma pluşată formând trei bucle în partea de jos şi răsucind capătul după primul fir. Iată un detaliu al pozei, poate vă daţi seama mai bine cum trebuie executate:

La final lipiţi trandafiraşul sau o fundiţă simplă din satin, pentru a-i da un aspect girly chic 🙂 Şi vă invit şi pe voi să participaţi la provocarea Elenei, puişorul se face repede şi nu necesită multe materiale – haideţi să-i facem o familie întreagă!

Dacă vreţi să mai lucraţi puişori, mai am doi pe blog, făcuţi în anii anteriori (click pe poză pentru articolul complet):

6 Comment

  1. E tare dragalas!

  2. hihihi chiar e cochet puisorul tau.:)) e o little miss.:D
    succes!

  3. Rux says: Reply

    hihi ce puiuti dragalasi!!

  4. luckyrock mi-ai luat vorba…e cochet nevoie mare 😉

  5. […] la Laura am aflat de o noua provocare primavarateca, si atat de mult mi-au placut puisorii cusuti de ea (si […]

  6. Foarte dragalas! 🙂

Leave a Reply