Fluturaşi cu surprize dulci

Dacă anul trecut am ascuns dulciurile de Paşte în mutriţele unor iepuraşi simpatici, anul acesta le vom servi în aripile unor fluturaşi veseli şi coloraţi. Am văzut aceşti fluturaşi în mai multe variante pe net, umpluţi cu fructe uscate, cu bucăţele de legume sau cu cereale, însă eu am ales să îi fac cu bomboane colorate, mai exact jeleuri de la Haribo în formă de ouă de Paşte.

Materiale: cârlige de rufe, acrilice, sârmă pluşată colorată (eu am avut doar albă şi am pictat-o cu acrilice), punguţe cu auto-închidere orizontale (vedeţi poza), dulciuri mărunte, colorate.

Cârligele de rufe se vopsesc în culorile dorite. Se lasă la uscat, apoi se lăcuiesc. Se lipesc antenuţele din sârmă pluşată (eu am folosit un pistol cu lipici fierbinte) şi se pictează ochii sau se lipesc ochişori mobili. Punguţa se umple cu dulciuri, se închide şi se prinde pe mijloc cu un cârlig de rufe colorat. Pariez că invitaţii voştri vor fi încântaţi să găsească pe farfurie un fluturaş din acesta, iar cei mici se vor bucura să îi descopere printre cadourile primite de la Iepuraş.

Punguţele cu auto-închidere (zipper-bags sau ziplock bags) se găsesc acum prin toate supermarketurile.

Câteva din site-urile pe care i-am văzut: Juggling with Kids, Art Tips and Thoughts, Tiny Prints, Circadian Wellness.

Mai pe după amiază dăm drumul unui concurs, aşa că staţi pe aproape dacă vreţi să câştigaţi o carte frumoasă pe care s-o alăturaţi acestor fluturaşi printre cadourile de Paşte 🙂

Save

5 thoughts on “Fluturaşi cu surprize dulci

    • Eu n-am gasit decat in Ikea si alea mari. Insa o sa ma uit cu mai mare atentie si prin hipermarketuri, poate gasesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *