Suport pentru ouăle de Paşti

DSC05377 (Small)

Mi-a venit ideea să fac acest suport privind un suport mai elaborat, făcut din mai multe straturi de hârtie gumată. Am folosit un tub de la hârtia igienică, acrilice, o foarfecă, hârtie glasată autocolantă, un perforator cu lalea.

Tubul de hârtie igienică se vopseşte în culoarea dorită folosind acrilice sau acuarele. După ce se usucă, se decupează colţurile din partea de sus – trasaţi o linie cu zig-zag-uri adânci şi decupaţi după ea. Îndoiţi vârfurile după deget, pentru a le întoarce în jos. Pictaţi şi interiorul acestora. După ce se usucă bine, perforaţi lalelele din hârtie glasată autocolantă şi lipiţi-le pe suport. Puteţi decora cu orice altceva aveţi prin casă – nasturi, mărgele, autocolante etc. Aveţi grijă să puneţi în suport oul potrivit – unele tuburi sunt mai mari şi oul ar putea cădea în el de tot 🙂

Ideea nu e originală, se pare că au mai făcut-o şi alţii, dar măcar mi-a venit mie, fără să mă inspir direct de la alţii. Deci se poate ca mai multor persoane să le vină aceeaşi idee, în acelaşi timp, cam pe principiul Babeş-Papanicolau, dar fără impactul la nivel mondial 🙂

11 Comment

 1. ai facut un suport foarte dragut!:)
  si eu vreau sa fac, dar un pic mai altfel.

  1. Laura Frunza says: Reply

   Abia astept sa il vad si pe al tau 🙂

 2. e frumos suportul,dar ouale sunt si mai si 😉

  1. Laura Frunza says: Reply

   Da, ouăle de pe margini sunt din Bucovina, le-am primit cadou acum câţiva ani, am scris aici despre ele. Cel de pe suport e din lemn, nici nu mai ştiu de unde îl am, dar ţin mult la el, îmi place cum arată.

   1. arata intr-adevar frumos 🙂
    aveam si eu 3 oua de lemn pastrate din copilarie (unul era fumos pictat),insa mama mea,din pacate,le-a aruncat pentru ca nu a vazut necesitatea de a le pastra 🙁
    si mie imi place oul din suport 🙂 e deosebit!

    1. Laura Frunza says: Reply

     Eu în copilărie am avut un singur ou de lemn care a dispărut în negura timpului. Aşa că am trecut azi prin piaţă şi i-am luat Elizei primul ei ou de lemn din colecţie 🙂 un ou draguţ, verzuliu, cu un iepuraş şi nişte ouă pe el. Şi cred că săptămâna viitoare o să îi mai iau câteva, că erau tare drăguţe.

     1. sunt frumoase;avem si noi cateva oua de lemn pictate in diverse culori si cu tot felul de animalute si flori; anul trecut si le-au impartit cei mici in functie de preferinte si acum le folosesc cand “gatesc” :)))

 3. Amala says: Reply

  Cand mai vii in Iasi sa treci sa-ti dau modele noi de oua incondeiate:)

  1. Laura Frunza says: Reply

   Eu nu stiu cand mai trec, dar vine Miha de Paste 🙂 Si iti multumesc pentru gandul frumos!

 4. christina says: Reply

  e o idee buna:)eu as fi lipit pe tubul de la hartia igienica(pe partea exterioara)niste vata sau par(e un par special mai dur pt tot felul de aranjamente)pe care l-as fi pictat apoi cu verde pt aspectul de iarba.

  1. Laura Frunza says: Reply

   Da, combinatiile sunt, practic, infinite 🙂 Multumesc pentru sugestii!

Leave a Reply