Tikki Shoes

Prima noastră experienţă cu Tikki Shoes începe mai demult, cu mult înainte să fi câştigat testarea pe pagina de facebook a papuceilor. Începe anul trecut, la un baby expo, când mă aflam la stand la Stela şi lângă ea erau chiar cei de la Tikki Shoes. I-am spus Stelei că mi se par grozavi şi că o să-i iau şi eu Elizei pentru grădiniţă şi Stela, generoasă cum e, a cumpărat pentru ambele fetiţe câte o pereche de Tikki Shoes cu pisici. Pentru că Eliza acceptă cu greu schimbările, mi-a fost teamă că nu va accepta papuceii, însă nici vorbă de aşa ceva. De atunci, papuceii Tikki sunt alături de noi oricând, oriunde. În primul rând sunt papucei de grădiniţă: uşor, comozi, stau pe picior, nu incomodează în niciun fel mersul natural. Au talpa din piele, aşa că sunt indicaţi pentru interior, însă ocazional, educatoarea îi scoate pe copii şi afară, în parcul din curtea grădiniţei, aşa că merg şi acolo. Nu ocupă mult spaţiu în ghiozdănel şi nu cântăresc mult, prin urmare sunt ideali şi să-i strecor repede în geanta mea de umăr când mergem la locurile de joacă, la aniversări sau în vizite. I-am luat cu mine când am fost la Iaşi cu Eliza şi am încălţat-o pe tren ca să nu stea şapte ore cu bocancii în picioare, astfel că se putea da jos de pe scaun şi urca la loc fără probleme. Papuceii nu-mi lipsesc din geantă, oriunde m-aş duce, nu ştii când i se năzare Elizei că vrea la vreo trambulină sau vreun tobogan gonflabil şi o încalţ repede cu ei ca să nu stea desculţă. De asemenea pe noi ne-a ajutat faptul că papucelul e destul de lărguţ, aşa că şi talpa mai rotunjoară a Elizei a stat comod în ei şi, în plus, au şi elastic de reglare.

Aşa arată Tikki ai noştri după mai mult de jumătate de an de purtat intensiv. Nu pot să vă explic de ce unul e mai decolorat decât celălalt 🙂

Primii Tikki Shoes au fost cu interiorul tălpii de piele, aceştia primiţi la testare sunt cu interior din cânepă. Nu pot spune dacă văd sau nu o diferenţă clară, însă mi se pare că s-au comportat mai bine la purtat cei cu cânepă, mai ales că talpa interioară e cusută şi nu sunt şanse să se mai desprindă, ca la primii. De asemenea, primii papucei au fost din piele simplă care s-a uzat destul de tare la purtat, iar a doua pereche e din piele întoarsă şi sper să ţină mai bine. Eu i-am dat, înainte de purtare, cu un spray special pentru protecţia velurului (îl aveam în casă, pentru că Eliza are şi pantofi sport din piele întoarsă şi cizmuliţe) şi pentru a-i curăţa folosesc un burete special pentru velur (arată ca o gumă de şters).

Aşa arată Tikki Shoes primiţi la testare:

În ambele perechi am remarcat că piciorul nu transpiră, adica ori transpiră şi se usucă (ceea ce înseamnă că pielea piciorului respiră cum trebuie), ori nu transpiră deloc, n-am făcut experimente ştiinţifice să văd, însă n-am scos niciodată piciorul cu şoseta udă din ei 🙂

În afară de mine, mai ştiu personal încă trei persoane cu copii de diverse vârste care i-au testat (întâmplător toate trei i-au primit cadou de la Miha, care când îi place ceva, dăruieşte cu amândouă mâinile) şi toate trei mămicile au avut aceeaşi părere ca mine: au fost încântate de produs.

Preţul e, în medie, 65 de lei pe pereche (52 de lei dacă prindeţi reduceri), ceea ce mie mi se pare ok pentru o pereche de papucei din piele, făcuţi manual şi care te ţin destul de mult. De asemenea, dacă sunteţi fani ai paginii de facebook, puteţi prinde ocazional câte o pereche gratuită care are un mic defect din fabricaţie însă este perfect purtabilă. Mai nou, a apărut o colecţie cu decupaje pentru vară, iarăşi o iniţiativă binevenită, pentru că şi vara copiii au nevoie să le fie protejate picioruşele, fie acasă, fie la locul de joacă sau la grădiniţă. Mai multe detalii despre colecţia cu interior din cânepă aici.

Această postare a fost scrisă în urma campaniei de testare organizată pe facebook de Tikki Shoes, însă având în vedere faptul că noi mai aveam o pereche cumpărată anterior, vă asigur că tot ce spun despre ei e în cunoştinţă de cauză, după o purtare îndelungată şi intensivă. Voi aveţi Tikki, ce părere aveţi despre ei?

P.S. Mi-aş dori şi eu o pereche, serios, să îi am iarna de purtat prin casă 🙂 Vouă v-ar plăcea unii pentru adulţi?

5 Replies to “Tikki Shoes”

  1. Oho,cui nu i-ar placea astfel de papucei fie copil,fie adult…ma voi uita si eu pe pagina lor,sa vad ce au…

  2. Si eu le-am zis sa faca si pentru adulti, cred ca ar fi la mare cautare.

  3. nu am luat pana acum,dar am incredere in ceea ce scrii tu
    chiar vroiam sa le cumpar incaltaminte asa ca asteptam sa-i vedem pe cei decupati si sa le iau piticilor cate o pereche 🙂

  4. si mie mi-ar place:) par tare comozi…

  5. La noi nu au fost ok. Dani transpira foarte mult si toate cele 3 perechi pe care le-a avut (am tot vorbit cu cei de la Tikki si ne-au inlocuit papuceii) au avut aceeasi soarta: talpa dezlipita in mai putin de 2 saptamani… Am ajuns la concluzia ca piciorusele noastre nu sunt pentru Tikki. Nu stiu insa cum s-ar comporta cei din colectia noua, ei au zis ca ne trimit in loc o pereche cand va fi gata dar inca nu am primit-o.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.