Prăjitură cu suc de roşii

După tortul cu morcovi, e timpul să încercăm o altă prăjitură cu un ingredient neobişnuit: sucul de roşii. Am reţeta asta de la mama unei prietene şi vă pot spune că este foarte bună şi eu aş recomanda-o chiar şi pentru copii, însă, desigur, e alegerea voastră ce îi daţi copilului să mănânce.

Ingrediente foi: 10 linguri de suc de roşii, 10 linguri de ulei, 10 linguri de zahăr, 2 ouă, o linguriţă de bicarbonat de amoniu stins cu zeamă de lămâie, 750 de grame de făină. Se frământă toate ingredientele şi se împarte aluatul rezultat în patru părţi egale. Se întinde din fiecare bucată câte o foaie pătrată care se coace pe dosul tăvii de la aragaz, la foc mediu, timp de 10 minute.

Ingrediente cremă: 0,5 litri de lapte, 4 linguri de griş, 1 pachet de 200 de grame de unt, 250 de grame de zahăr pudră, coaja şi zeama de la două lămâi (aveţi grijă să opăriţi şi să ştergeţi bine lămâile înainte să le răzuiţi), zahăr vanilat, esenţă de vanilie. Se fierbe laptele, se adaugă grişul şi untul şi se amestecă până se îngroaşă puţin. Se adaugă zahărul şi aromele (coaja de lămâie, zeama, zahărul vanilat).

Pentru montare mai aveţi nevoie de gem, nu unul anume, ci de care aveţi prin casă.

Se montează astfel: o foaie, cremă, o foaie, gem, o foaie, cremă, o foaie. Se presează bine şi se pune deasupra o tavă. Se lasă la frigider peste noapte şi se porţionează în romburi sau dreptunghiuri mici, după preferinţă.

În poză prăjitura e cu cinci foi, pentru că a fost o tavă mai mică, însă se fac doar patru.

4 Replies to “Prăjitură cu suc de roşii”

  1. 🙂
    Si soacra mea facea prajitura cu suc de rosii, dar o varianta de post.
    De revelion 2011 am facut o rulada aperitiv cu branza cu blat din suc de rosii. Asta e varianta mea, exista si link de unde m-am inspirat:
    https://picasaweb.google.com/negaracristina77/DeAleGuriiBlogulMeuCulinar#5692617132555583298

  2. Si eu fac o prajitura asemanatoare, doar ca pun mere rase ca si umplutura. Si fac foi pe care le pun direct in tava . O foaie aluat, marul ras si apoi cealalta foaie.
    Are intr-devar un gust deosebit aceasta prajitura. NOua ne place mult.
    Si a voastra arata asa de bine!!!

  3. Ce bine arata! De mult zic sa fac si eu o prajitura cu suc de rosii, dar nu m-am incumetat pana acum. 🙂 Sper sa reusesc in viitorul apropiat.

  4. Asta e chiar reteta mamei mele si are gustul unei copilarii “humulestene” la Piatra Neamt !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.