Curcubeie din tot ce avem prin casă

La îndemnul unei cititoare, m-am distrat cu Eliza făcând curcubeie din tot ce am găsit prin casă – sper să găsiţi inspiraţie să faceţi şi voi ceva colorat în această zi mohorâtă în care trebuie să staţi cu copiii în casă din cauza vremii ploioase.

Haine

Jucării

Creioane colorate

Bomboane (jeleuri, bomboane stil M&M, Skittles)

Cărţi

Capace de sticle de plastic – le-am găurit cu un cui încins în foc şi le-am înşirat pe un şiret pentru a crea o decoraţiune pentru camera Elizei – aceasta îi va folosi drept etalon pentru culorile curcubeului atunci când ne vom juca. Am avut noroc de majoritatea capacelor fără siglă, însă cel albastru închis şi cel mov au avut sigle şi le-am şters cu Cif. Capacul arată zgâriat după îndepărtarea mărcii dar merge mai bine decât cu scrisul pe el. Eventual, dacă vreţi să folosiţi şiragul în scop educaţional puteţi scrie cu markerul literele care alcătuiesc curcubeul: ROGVAIV.

Plastilină (poza e mai veche, am făcut plastilină vopsită cu vopsea de ouă, la Paşte)

Evident, în goana noastră după curcubeie, nu puteam rata pantofiorii Elizei:

Şi nu m-am putut abţine să nu execut şi un curcubeu de lipit pe geam cu tehnica WiCo. Am improvizat cu ce culori am avut şi a ieşit ceva drăguţ, chiar dacă n-am respectat exact nuanţele curcubeului. În realitate culorile sunt mult mai intense, iar când străluceşte soarele prin ele, arată splendid!

Iar seara la culcare am citit povestea Bobiţă şi Buburuză şi curcubeul, în care Bobiţă îşi doreşte să alunece pe curcubeu şi, după ce încearcă vreo câteva metode să se caţere pe el, se lasă păgubaş. Însă prietena lui, Buburuză, ştie cât de mult îşi doreşte Bobiţă să se dea pe curcubeu, aşa că îi construieşte de ziua lui un tobogan-curcubeu! E o poveste minunată despre prietenie şi despre cum cel mai frumos dar e cel făcut cu mâinile de către cei care te iubesc! (Aici episodul de pe youtube din desenul animat).

2 Replies to “Curcubeie din tot ce avem prin casă”

  1. ce-mi place ideea cu hainele!:)

    si cea cu jucariile! [da, ne-am potrivit :))]

    am o idee cu creioanele.:D

    bomboanele imi fac pofta.;))

    ce interesanta sugestia cu cartile!

    cat te invidiez pentru capace!! de la ce e mov?? trebuie sa-mi spui! de fapt te rog sa-mi dai o lista detaliata cu toate bauturile de la care ai luat capacele.:D

    plastilina e superba, daca nu ti-am mai spus, ti-o spun acum. [daca da, un compliment in plus n-a stricat niciodata nimanui :))]

    ce dragalasi sunt pantofiorii!

    foarte frumos curcubeul WiCo, propun sa repeti gestul facut de Paste.:P [acela cu cadourile pentru cititorii fideli]

    imi place cartea, a recomandat-o si Pitici dar voinici, trebuie sa o cumpar si eu.

  2. Sigur casa voastra e plina de veselie cu atat de multe curcubeie 🙂
    Cred ca lumina se reflecta tare frumos cu acel curcubeu la fereastra. Nu-i asa ca iti insenineaza ziua cand il privesti? Te incarca cu energie. Eu asa simt cand ma uit la curcubeul nostru.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.