Cărţi acordeon la editura Paralela 45

Vă spuneam acum câteva săptămâni că Eliza a fost la o lansare de carte organizată de editura Paralela 45 în cadrul librăriei Bastilia. În afară de cartea Irinei Bogdan, Căsuţele animalelor (de care o să vă vorbesc când o să apară interviul cu Irina pe Activităţi Copii), editura Paralela 45 a lansat colecţia de cărţi acordeon: 5 poveşti din literatura universală repovestite într-o manieră potrivită copiilor şi cu ilustraţii mari, clare şi detaliate  – perfecte pentru Eliza, de exemplu, care, cu greu, îşi imaginează ceva care nu e ilustrat în carte şi mă chestionează mereu unde se află în desen ceea ce am citit în carte. Cele cinci poveşti sunt: Punguţa cu doi bani, Ursul păcălit de vulpe, Capra cu trei iezi, Ridichea uriaşă şi Răţuşca cea urâtă. Carticelele sunt sub forma unor foi dreptunghiulare de carton, lucioase, împăturite stil acordeon.

În afară de povestea propriu-zisă, cartea mai are şi un joc-puzzle pe spate. Ar fi fost grozav dacă se putea decupa puzzle-ul, dar bănuiesc că la 5 lei cât costă cartea, dacă cel mic insistă, puteţi sacrifica una pentru puzzle şi una s-o păstraţi pentru citit 🙂 De asemenea, cei mici sunt invitaţi să coloreze personajul, aşa că această simplă cărticică e, de fapt, 3 în 1: are o poveste, un joc şi ceva de colorat (cam ca la ouăle kinder, dar fără calorii 🙂 )

Cărţile fac parte din proiectul Educational Internaţional TIMTIM-TIMY de care o să vă mai vorbesc în curând. Lansarea în sine a fost ca o petrecere pentru copii, cu pictură pe faţă, cu un ilustrator care desena la comandă tot ce voiau copiii, cu un animator care făcea figurine din baloane, cu o piesă de teatru improvizată cu copiii din sală (punerea în scenă a poveştii din Ridichea Uriaşă în care Elizuca mea a fost şoricelul), per total un eveniment foarte reuşit din ce am auzit de la Eliza, căci eu n-am fost acolo 🙂 Îi felicit că au ştiut să se adreseze copiilor şi nu părinţilor, lucru pe care puţine edituri ştiu să-l facă la o lansare.

One Reply to “Cărţi acordeon la editura Paralela 45”

  1. […] ce-am primit – două noi apariţii din seria Poveşti acordeon de care v-am vorbit aici – Scufiţa Roşie şi Căsuţa din oală (preferata […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.