Cartonaşe de joc pentru copii Clever Books

Am descoperit cartonaşele de joc şi joacă de la Clever Book pe pagina lor de facebook şi apoi am găsit site-ul (care e în construcţie momentan) şi am intrat în contact cu ei şi aşa am primit cadou trei pachete de cartonaşe de joc pentru Eliza: 100 de jocuri pentru copii de luat în călătorii, Jocuri hazlii cu meserii şi Puzzles about nature and numbers.

Despre Jocuri hazlii cu meserii nu vă pot spune foarte multe pentru că mătuşa mea m-a rugat să i le împrumut pentru ora ei deschisă de la grădiniţă, unde a avut ca temă meseriile şi, pentru că nu găsea mai deloc materiale, i le-am oferit cu drag. Ea şi-a împărţit copiii pe echipe şi le-a dat cartonaşele să potrivească meseriile cu uniformele, cu ceea ce fac etc. Vom reintra curând în posesia lor şi ne vom juca mai mult cu ele atunci.

100 de jocuri de luat în călătorii este momentan favoritul nostru: are si cartonaşe mai dificile şi unele mai uşoare, aşa că sunt şi pentru copii mai mari şi pentru cei mai mici, doar să le citiţi voi instrucţiunile. Tipurile de jocuri sunt atât de variate, ca nici nu ştiu cum să le descriu: tip labirint, diferenţe între două imagini aparent identice, conectare imagini, identificare elemente lipsă/în plus, continuarea unui desen făcut doar pe jumătate, adăugarea de trăsături unui desen existent, uneşte punctele etc. Cartonaşele sunt laminate, aşa că puteţi scrie pe ele cu carioca inclusă în pachet şi apoi puteţi şterge. Cartonaşele pot fi refolosite iar şi iar şi iar…. Iulia (cea care se ocupă de Clever Book România) îmi povestea că le ia cu ea peste tot, şi la teatru, şi la restaurant, şi la coafor, oriunde merge împreună cu copilul, şi cărticelele sunt în geantă. Şi e o idee foarte bună să nu i le daţi toate o dată, ci pe rând şi să ţineţi mereu câteva de “surpriză” în geantă, pe care să le scoateţi în momentele mai stresante sau mai dificile sau mai plictisitoare.

Eu tocmai de asta nu i-am dat Elizei încă pe cel cu Puzzles about nature and numbers pentru că urmează să facem o călătorie lungă cu trenul şi vreau să beneficiez de elementul surpriză 🙂

Cartonaşele se găsesc în librării şi eu le-am văzut aseara şi într-un magazin Inmedio (cu presă), costă în jur de 25-35 de lei, în funcţie de pachet şi cred că sunt un cadou perfect pentru 1 iunie. Joc şi joacă pe un singur cartonaş!

Disclaimer: toate fotografiile aparţin editurii Clever Book.

3 Replies to “Cartonaşe de joc pentru copii Clever Books”

  1. Noi il avem pe cel pentru copii de luat in calatorii, am iesit din incurcatura de foarte multe ori datorita interesului pe care il trezeste in copii. E, cu siguranta, un cadou foarte inspirat!

  2. […] jocurile Clever Books gasiti detalii pe blogul Laurei (astazi chiar i-am spus pe FB ca am avut acelasi gand: sa scriem despre aceste cartonase educative […]

  3. am primit cadoul, jocul cu meserii, multumim frumos. nu i l-am dat inca mandrei, caci il pastrez ptr calatoria cu trenul spre mare. dar eu am tras cu ochiul in pachet si este super. si cred ca o va distra de minune. multumim inca o data

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.