Colecţia Timtim-Timy de la editura Paralela 45

Săptămâna aceasta vă voi prezenta în fiecare zi câte o carte sau un set de cărţi/materiale care sunt numai bune de achiziţionat pentru vacanţă, fie pentru joacă şi relaxare, fie pentru a lucra câte ceva cu cei mici pentru a nu-şi ieşi din mână pe perioada verii. Încep cu acest set de la editura Paralela 45 pentru că e unul din cele din care vom lucra noi.

Pachetul de 3-4 ani pe care îl avem noi conţine (vă pun şi câte o pagină din fiecare să vedeţi cum arată, cu menţiunea că sunt mai vii culorile în realitate):

– Activităţi integrate pe proiecte tematice. Fişe de evaluare (32 de pagini)


– Portofoliul copilului: evaluare, fişa de monitorizare
– caiet şi bloc de desen Timtim-Timy
– Caiete de lucru pentru următoarele domenii:

 • Ştiinţe-activităţi matematice (48 de pagini)

 • Limbă şi comunicare (48 de pagini)

 • Ştiinţe – activităţi de cunoaştere a mediului (32 de pagini)

 • Om şi societate (32 de pagini)

 • Estetic şi creativ (32 de pagini)

Cărticelele au multe exerciţii de tipul colorează, desenează, întregeşte obiectul, povesteşte pe baza desenului şi abordează mult mai multe teme decât cele menţionate mai sus (elemente de istorie, de geografie, de astronomie etc). Ilustraţiile sunt color şi mi se par foarte drăguţe.  Eu am ales să le lucrez cu Eliza în vacanţa de vară pentru că sunt potrivite şi pentru lucrul părinte-copil, nu numai educator-copil. Le recomand mamelor care agrează ideea de homeschooling pentru că se poate lucra foarte uşor pe baza lor. Am şi o mapă cu fişe pe care o pot multiplica pentru ca Eliza să exerseze de câte ori vrea, precum şi caietele de desen incluse în pachet.

Timtim-Timy este un concept de educaţie internaţional pe care editura Paralela 45 l-a adus şi în România sub forma acestor materiale educaţionale pentru grădiniţe, a unor cărţi, a unei reviste şi a unor concursuri. Mai multe informaţii despre acest proiect găsiţi pe site-ul dedicat.

9 Comment

 1. Laura Frunza says: Reply

  Mda, de ce nu ma mir? Oricum conceptul Timtim-Timy din ce am vazut chiar se straduie sa puna accent pe lucru mai creativ si cat mai variat. O sa le sugerez si eu educatoarei de la noi la gradi pentru anul viitor, dar si ea cam pare genul “da-le ceva sa coloreze sa stea cuminti”

  1. Laura Frunza says: Reply

   Pai imi imaginez ca vor stramba, dar totusi e vorba de 50 de lei (chiar si mai putin cu reducerea), nu de 500. In fine, nu m-as mira, avand in vedere istoricul de cadouri luate pana acum, am vazut ca se merge pe ieftin si prost.

 2. Diana says: Reply

  As vrea sa stiu daca se gasesc si in librarii sau daca se comanda exclusiv online.Multumesc.

  1. Laura Frunza says: Reply

   Diana, n-as sti sa iti spun, fiind fise pentru gradinite s-ar putea doar sa se comande si sa nu fi trimis stocuri librariilor. Insa, pe site la Paralela transportul prin posta e gratuit si, deoarece tot pachetul costa peste 50 de lei, ai si 10% reducere. Uite aici toate detaliile.

 3. sakura says: Reply

  Laura sunt obosita si nu pricep. Pachetul acesta ajunge pentru mai multi copii sau doar ptr unul?
  Ca m-ar interesa si pe mine pentru gradinita.

  1. Laura Frunza says: Reply

   E numai pentru un copil, sunt caiete individuale.

 4. […] În pachet mai era şi TimTimy aşteaptă serbarea de sfârşit de an şi vacanţa mare, o carte pe care o recomand tuturor educatorilor şi pe care o păstrez pentru a o dărui educatoarei Elizei. Conţine poezii potrivite pentru serbarea de sfârşit de an, povestioare cu tâlc, cântecele cu partituri, activităţi practice cu temă de vară (floarea soarelui, fluturaş), piese de teatru pentru serbare, fişe de lucru (de colorat, de identificat elemente similare sau diferite). Cartea este rezultatul muncii a cinci profesori şi face parte din proiectul Timtim Timy de care v-am mai vorbit aici. […]

 5. Dima-Avramita Floarea says: Reply

  Sint o fosta colega a Silviei, fiica Luizei Vladescu, marea autoare de povesti pentru copii. Va rog sa ma ajutati sa o pot contacta pe Silvia. Va sint foarte recunoscatoare pentru orice informatie. Cu stima, Dima.

  1. Laura Frunză says: Reply

   Imi pare rau dar nu am datele ei de contact.

Leave a Reply