Idei creative pentru vacanţă

Iată că a venit şi vacanţa mult-aşteptată. Nu-i aşa că simţiţi un fior special, secret, acum că cel mic e în vacanţă, amintindu-vă ce însemnau aceste trei luni de vară pentru voi? Pentru mine însemnau libertate totală, trezit la ce oră vreau, câteva săptămâni la ţară şi leneveală cât cuprinde, joc cu prietenii afară, pe pătură, şi timp să citesc cât mai multe de cărţi, de obicei, cele primite la premiu.

Ce n-aş fi dat atunci să am cărţi ca cele din seria Idei creative de la editura Casa, să am materialele necesare şi să transform şi un banal vaporaş sau avion de hârtie în ceva special! Aşa că m-am gândit să vă dau câteva sugestii de cărţi care s-ar potrivi pentru vacanţa copilului vostru şi care i-ar da de lucru într-un mod distractiv, “obligându-l” să se concentreze, să-şi pună mintea şi mâinile la contribuţie şi să nu stea trântit la desene animate cât e vara de lungă.

Figurine din pastă de modelat (fimo sau cernit)

Animăluţe vesele din hârtie – îşi poate crea propria fermă sau grădină zoologică

Măşti pictate  – e o idee bună să investiţi într-un set de farduri pentru pictura pe faţă şi să invitaţi mai mulţi copii, să faceţi o petrecere impromptu cu pictură pe faţă. Eu am mai multe materiale pentru pictat pe faţă (farduri, creioane) şi de câte ori vine un copil pe la noi scot repede vopselele, ne pictăm şi ne distrăm de minune. Setul pe care îl am conţine farduri solubile în apă, o pensulă şi un burete, dar mi-am luat separat încă două pensule şi un set de creioane pentru pictură pe faţă (sunt moi, groase şi se întind uşor). Creioanele au fost ieftine, le-am luat cu 10 lei la o ofertă la Lidl. Setul de vopsele a fost mai scump, însă calitatea e foarte bună.

O altă carte pe care o am şi din care mă chinui să învăţ ceva şi nu reuşesc pentru că nu am suficientă ambiţie este Figurine din baloane. Acum că ştiu să pictez copiii pe faţă, aş fi bună de moderatoare de petreceri dacă aş reuşi să modelez măcar un amărât de căţel.

Următoarele două cărţi sunt perfecte pentru a crea obiecte cu care să te joci, să pui în scenă mici piese de teatru sau să improvizezi scenete în doi sau trei (Eliza e la etapa cu jocul de roluri, aşa că vă imaginaţi că mereu scorneşte câte ceva): Păpuşi din ouă şi Figurine din sârmă pluşată (lucrez acum la un flamingo roz, dar îmi mai trebuie ceva ca să-l termin, aşa că vi-l arăt după ce e gata). Ouăle sunt golite şi aşteaptă şi ele să fie decorate, însă nu găsesc un joben (vreau să fac mire şi mireasă) şi sunt în lipsă de inspiraţie cum să improvizez unul.

Pentru mici constructori, pasionaţi de vapoare şi avioane recomand cele două cărţi: Avioane din hârtie şi Vaporaşe din hârtie (nu o mai găsesc pe site-ul lor aşa că v-am dat link la Cristina, ea are linkuri spre librăriile online care o vând).

Vouă care cărţi v-au atras cel mai mult atenţia din cele prezentate?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.