Prăjitură de vară cu prune

Am văzut această reţetă într-o zi pe Paprika Tv la emisiunea Toată familia în bucătărie şi mi-am notat-o cu gândul să consum prunele din frigider. Am executat-o în doi timpi şi trei mişcări şi rău nu mi-a părut – este delicioasă!

Ingrediente: 1 cană şi jumătate de făină, 1 pliculeţ de praf de copt, jumătate de linguriţă de sare – se amestecă într-un bol. Separat se amestecă ingredientele lichide: 1 ou, jumătate de cană de lapte, un sfert de cană de ulei, trei sferturi de cană de zahăr şi puţină esenţă de vanilie. Ingredientele “ude” se adaugă peste cele uscate, se amestecă bine cu telul şi compoziţia e gata.

Prunele se desfac în jumătăţi şi li se scot sâmburii. Compoziţia se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (o tavă de tartă sau tort sau o tavă medie obişnuită), se pun jumătăţile de prune cu coaja în jos şi în fiecare jumătate se presară zahăr, scorţişoară şi un cubuleţ mic de unt.

Se dă la cuptor 30-35 de minute la 200 de grade. Se pudreaza cu zahăr pudră pentru un aspect elegant, asta dacă mai apucaţi s-o serviţi cuiva, mie mi-a plăcut aşa de mult că am mâncat un sfert din ea cum a ieşit din cuptor.

Voi cu ce vă îndulciţi acest final de vară?

Save

15 Replies to “Prăjitură de vară cu prune”

  1. Mmmmm, abia astept sa o incerc si eu! Micutul meu adora tartele cu fructe. Eu continui seria experimentelor “inghetata”. Azi vreau sa incerc o reteta cu mascarpone.

  2. Scuze pentru anonimat. De fiecare data uit sa trec numele. Salutari din Iasi:) Inghetata este in congelator!

  3. F buna prajitura, am facut-o si eu ieri. Mi-a placut si ca se face rapid si nu e nevoie de mixer. Sa ne mai scrii si alte retete testate, Laura1
    Gata concediul sau inca esti in vacanta?
    Liviana

    1. Laura Frunza says: Reply

      Ma bucur ca v-a placut. Iar concediul e gata :-((

  4. iuliana hrusca says: Reply

    foarte buna prajitura si usor de facut acum o savuram iti multumesc

  5. Am retinut reteta, am sa o prepar pt. cei mici care ne trec pragul. E delicioasa !!!

  6. Am facut-o ieri cu Micutii. DELICIOASA!

  7. foarte, foarte buna!
    multumim pentru reteta!:)
    dar sa stii ca eu am pus o cana plina de zahar, nu doar 3 sferturi.:))
    uite-o aici:
    http://10littlelucky.blogspot.ro/2012/08/prajitura-de-vara-cu-prune.html

    1. Am si eu prune in frigider, aduse de matusa mea de la tara, cred ca maine mai pun de-o tava. Nu e dulce, dulce prajitura cu o cana de zahar?

      1. nuuu, e foarte buna! pun si zahar pudra dupa ce se raceste putin si tot nu mi se pare gretoasa ori prea dulce. cred ca depinde si de prune, daca-s mai acrisoare, musai trebuie mai mult zahar, zic eu.

  8. Oarecum in alta ordine de idei, tu cum iti tii retetele? Ai un caiet? Un document pe calculator? Un dosar? Stiu ca esti o persoana organizata si sunt tare curioasa, pentru ca eu am retete peste tot, caiet, calc, post-ituri si as vrea sa le reunesc cumva

    1. Cristina, eu am doua variante: caietele de retete, in care notez retetele auzite la televizor, la rude sau prieteni sau de prin reviste (nu pastrez revistele decat in cazuri rare) si biblioraftul cu retetele imprimate de pe net, fluturasii primiti prin diverse locuri, pagini din reviste vechi. Am, desigur si folderul meu din calculator, dar daca imprim reteta si e reusita, dupa aceea o pun in biblioraft.

  9. […] de limonadă puteţi servi o prăjitură cu caise făcută după reţeta mea de prăjitură de vară cu prune: pur şi simplu, înlocuiţi prunele cu caise parfumate şi nu prea […]

  10. Bună. Ce cantitate de prune ai folosit?
    Ms

    1. Laura Frunză says: Reply

      Nu mai ştiu 🙂 Vreo jumătate de kilogram, cred. Cum nu le cumpăr niciodată strict pentru prăjitură, nu am stat să le număr/cântăresc. În plus depinde şi de tavă.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.