Noutăţi pentru copii la editura Paralela 45

Înainte de a pleca în concediu am primit de la editura Paralela 45 un pachet cu cărţi care ne-a salvat o parte din concediu. Să vă explic cum: le-am primit şi le-am pus în bagaj. Am lucrat/citit din ele pe drum, am dăruit una unui băieţel la care am fost într-o vizită surpriză, am umplut momentele de plictiseală cu desene şi ne-am amuzat citind versuri matematice.

Iată ce-am primit – două noi apariţii din seria Poveşti acordeon de care v-am vorbit aiciScufiţa Roşie şi Căsuţa din oală (preferata Elizei).

Aritmetica lui Pogonici de Victor Tulbure – se pare că pentru mulţi a fost cartea copilăriei, eu nici n-am văzut-o când eram mică, aşa că m-am bucurat şi mai mult de ea acum. Iată un exemplu de problemă de aritmetică în versuri:

“De sub streşinile mele
Pleacă nouă rândunele.
Şi mai e o rândunică…
Ar rămâne dar i-e frică
Să n-o prindă vremea rea
Şi atunci pleacă-n zbor şi ea.
Spune-mi: câte rândunele
Trec deasupra casei mele?”

Cartea aceasta e exemplul ideal de cum ar trebui să se facă şcoală în primii ani, prin joc distractiv şi nu prin memorare şi făcut probleme din Gheba şi Petrică până te ia cu leşin. Dar asta e altă discuţie…

În pachet mai era şi TimTimy aşteaptă serbarea de sfârşit de an şi vacanţa mare, o carte pe care o recomand tuturor educatorilor şi pe care o păstrez pentru a o dărui educatoarei Elizei. Conţine poezii potrivite pentru serbarea de sfârşit de an, povestioare cu tâlc, cântecele cu partituri, activităţi practice cu temă de vară (floarea soarelui, fluturaş), piese de teatru pentru serbare, fişe de lucru (de colorat, de identificat elemente similare sau diferite). Cartea este rezultatul muncii a cinci profesori şi face parte din proiectul Timtim Timy de care v-am mai vorbit aici.

Toate mi-au plăcut, însă cel mai mult m-a impresionat seria Folclorul copiilor din colecţia Joc şi joacă. Mi se pare unul dintre cele mai reuşite proiecte editoriale autohtone şi conţine cam tot ce aş fi pus eu într-o carte dacă aş fi scris-o eu: poezie/cântec, activitate practică, desen, exerciţii diverse.

4 Replies to “Noutăţi pentru copii la editura Paralela 45”

  1. superbe…o sa-mi iau si eu vre-o cateva…dar luna viitoare la salariu, un pachet mai baban:)

  2. Cum putem comanda aceste carti de pe site-ul editurii?
    Varianta clasica:creare cont + selectare produs dorit + comanda se pare ca nu merge.
    Multumesc pentru raspuns.

  3. Cristina Brostianu says: Reply

    Buna ziua,
    pana se remediaza problemele, puteti trimite comanda dvs. pe adresa comenzi@edituraparalela45.ro.
    Cu multumiri,
    Cristina Brostianu

    1. Multumim pentru interventie, Cristina!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.