Lansare de carte – Aventurile lui Cepelică

Dacă nu aveţi altceva în plan, vă invit sâmbătă, 29 septembrie, la librăria Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei 45), pentru a asista la o lansare inedită a uneia dintre cărţile care ne-au fermecat şi nouă copilăria – Aventurile lui Cepelică de Gianni Rodari. Lansarea va fi animată de prezenţa lui Marian Râlea, cel pe care îl ştim cu toţii ca “magicianul”. Înainte de lansare, copiii vor avea ocazia să-l deseneze pe Cepelică folosind creioane Koh-I-Noor, desene care vor fi premiate pe loc cu produse Avon. Ulterior, veţi putea admira desenele copiilor într-o galerie specială pe site-ul www.talentedenazdravani.ro.

Găsiţi cartea pe site-ul editurii sau în librăriile online (elefant.ro şi libris).

Descrierea cărţii pe site-ul editurii Humanitas – unde puteţi citi şi câteva pagini din carte.

“Cepelică era fiul bătrânului Cepeloi şi avea nu mai puţin de şapte fraţi: pe unul îl chema Ceapăverde, pe altul Cepeluţă, pe celălalt Cepuşoară şi aşa mai departe, nume, fireşte, cum nu se poate mai potrivite pentru mlădiţele unei prea cinstite familii de ceapă.“ Aşa începe povestea care ne deschide poarta spre o grădină secretă, unde fructele şi legumele prind viaţă şi trec prin aventuri de negândit. Peste această lume fantastică şi colorată, forfotind de personaje simpatice şi ciudate (cavalerul Pătlăgică, cumătrul Afină, baronul Portocală, mister Morcovely, Ridichiuţa, contesele Cireşiamare) domneşte prinţul Lămâie – o acritură! – cu armata lui de Lămâiaşi. Acuzat de prinţul cel hain pentru vina de a-l fi călcat pe bătătură, bătrânul Cepeloi ajunge în închisoare, iar Cepelică, ajutat de moş Dovleac, meşterul Strugure, lelea Lubeniţă, Căpşunica şi Cireşel, pune la cale un iscusit plan de evadare. Dar până să le reuşească isprava, prietenii noştri trec printr-o groază de peripeţii, pe care Gianni Rodari le-a însemnat conştiincios într-o carte frumoasă, ca să le poată citi toţi copiii.”

2 Comment

  1. Luminita says: Reply

    Ohoo, si eu am fost in copilarie mare fan Cepelica. Alaturi de Aventurile lui Habarnam, a fost una din cartile mele favorite. 🙂

  2. luckyrock says: Reply

    daca-ti vine sa crezi, eu nu-l cunosc pe Ceputa asta.:))))
    dar o sa caut cartea, sa stii!

Leave a Reply