Fursecuri de Halloween decorate cu glazură din zahăr

DSCN6179_scary (Large)

Am folosit reţeta de fursecuri de aici (astea erau ingredientele pe care le aveam prin casă şi voiam să le folosesc) şi reţeta de glazură de aici (cu menţiunea că am mai pus şi un pic de apă s-o fac mai fluidă, mi s-a părut prea tare).

Dacă nu vreţi să vă faceşi singuri glazura, pe site-urile de profil găsiţi tot felul de creioane cu geluri sau glazuri din zahăr, în diferite nuanţe, care pot fi folosite cu succes de copii.

Am tăiat fursecurile cu forme de dovleac şi liliac cumpărate mai demult din magazinul Profi (erau la set cu unele de Paşte şi cu câteva forme neidentificabile pe care le-am aruncat) şi care au costat vreo 3 lei, cred.

Codiţele dovlecilor sunt cam spălăcite pentru că n-am vrut să exagerez adăugând colorant, însă cu un creion cu glazură de la dr Oetker ar fi ieşit mult mai frumoase (dar sunt frugală luna asta şi n-am vrut să dau banii aiurea 🙂 )

Liliecii sunt decoraţi cu un creion cu gel alimentar negru de la Wilton.

Fantomele sunt decupate cu forma de turtă dulce, varianta feminină 😀

Mie nu-mi plac fursecurile cu forme bizare (degete, creiere) oricât de delicioase ar fi, nici nu mă pot apropia de ele, aşa că acestea sunt o alternativă drăguţă dacă trebuie să pregătiţi ceva de Halloween sau locuiţi într-o ţară în care se serbează Halloweenul.

6 Comment

 1. Laura Frunza says: Reply

  Cred că mai am vreo doi lilieci, dacă vrei 😀 Dovlecii s-au epuizat când a avut Eliza liber la fursecuri 🙂

 2. luckyrock says: Reply

  da, si eu spun “brrrrr” cand vad degete si creiere, dar imi plac dovlecii, liliecii si paianjenii.:)
  am si eu setul ala! nu-i asa ca nu poti sa-ti dai seama ce naiba reprezinta formele alea? dar merg la plastilina.:))
  multumesc pentru reteta de glazura!
  imi plac liliecii.:D ai un link cu creionul de la Wilton? cat a costat?
  am vazut ca sunt seturi intregi de carioci / creioane alimentare. [nu stiu cum sa le zic altfel]

  1. Laura Frunza says: Reply

   E din gama asta, dar vad ca nu mai au negru, in schimb au bagat cariocile alimentare :-(( Oh, ma apuca plansul cand vad ce minunatii au! Dezavantajul la gelul decorativ e ca nu poti pune fursecurile unul peste altul, nu se usuca precum glazura de zahar, ramane in continuare usor lipicioasa.

 3. bestiale sunt! spooky si delicious! gata, le facem si noi! promisiune solemna si o sa scriu si eu pe blog! si fac poze!

  1. Laura Frunza says: Reply

   Multa bafta si daca te impotmolesti pe undeva, suna-ma!

 4. […] Pentru că ştiu că sunt şcoli şi grădiniţe unde se sărbătoreşte Halloweenul (şi am şi cititori de peste hotare), m-am gândit că această gustare sănătoasă reprezintă o alternativă rapidă dacă nu vreţi să duceţi dulciuri din comerţ sau n-aveţi timp de pregătit fursecuri de Halloween. […]

Leave a Reply