Activităţi cu struguri – felicitare şi desene

V-am spus că Elizei îi plac strugurii, aşa că noi continuăm seria activităţilor legate de struguri – am făcut o felicitare pentru mamaia ei (bona noastră care a împlinit acum câteva zile o frumoasă vârstă) şi două desene cu dactilopictură şi ştampilat.

Pentru felicitare am folosit o coală de desen, hârtie de mototolit, lipici, o frunză şi tempera verde. Am rupt hârtia în fâşii, am mototolit-o şi am lipit-o pe hârtia de desen îndoită. Am pictat frunza cu tempera verde şi am imprimat-o pe felicitare, apoi am desenat codiţa şi cârcelul strugurelui. La final, Eliza şi-a scris numele şi, din exces de zel, a mai mâzgălit ceva ce numai ea ştie ce înseamnă.

Mai puteţi face ceva similar cu pom-poms, cu nasturi sau cu paiete.

Pentru următoarele două activităţi am imprimat un desen cu un contur de strugure. Apoi am îndemnat-o să-şi folosească degeţelul şi o tuşieră verde şi să realizeze boabele.

La al doilea am folosit o tuşieră albastră şi un dop de plută pentru a face boabele. Puteţi folosi şi guma de şters a unui creion, dar vor ieşi boabele mai mici. Noi am mai folosit guma de şters a creionului pe post de ştampilă la desenul cu prima zi de grădiniţă, însă am ajustat-o cu un cutter să semene cu o frunză/picătură de ploaie.

La final, a colorat frunzele cu creioane pastel.

În curând ne vom apuca de activităţi cu frunze de toamnă şi cu conuri de brad. Voi ce mai lucraţi?

Save

Save

2 Replies to “Activităţi cu struguri – felicitare şi desene”

  1. imi place ideea cu conturul si amprentele.:)

  2. […] Coraline, m-am apucat apoi imediat şi de carte (LumeaMică o citise imediat ce a primit-o de la Laura, dar eu nu), apoi am ajuns la teatrul Te iubesc!!! Te iubesc??? la Cafeneaua Godot. Toate trei s-au […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.