Dovleci din hârtie şi alte materiale

Chiar dacă nu sărbătoriţi Halloween-ul şi aveţi un dinte contra acestei sărbători, puteţi încerca aceşti dovleci asociindu-i cu sărbătoarea recoltei şi nu neapărat cu Halloween-ul.

Am folosit ca materiale un tub de carton de la hârtie igienică, fâşii de hârtie colorată, un fir chenille, un disc din fetru verde, aracet şi acrilic portocaliu. Eliza a pictat tubul, apoi s-a apucat să lipească fâşiile. Le ungea cu aracet la un colţ şi la celălalt şi le poziţiona pe tub. După ce s-a plictisit, am continuat să fac eu asta. La final am lipit discul din fetru în care am înfipt firul chenille pentru codiţă.

După ce dovleacul Elizei a fost gata, mi-au picat ochii pe bucata de hârtie portocalie rămasă după tăierea fâşiilor şi, cum semăna cu o hârtie de origami, am dat repede căutare pe google după “how to fold an origami pumpkin” (cum să împătureşti un dovleac origami). Am găsit un tutorial cu poze şi m-am apucat de împăturit. Dovleacul din imagine e foarte uşor de făcut, încât şi un copil de 7-8 ani l-ar putea face.

Cred că o ghirlandă din dovleci din ăştia ar arăta superb ca decoraţiune de Halloween sau de toamnă, totul e să avem răbdare să-i împăturim (mie mi-a luat cam cinci minute să-l fac, în condiţiile în care nu mă pricep la origami prea tare). Acesta este tutorialul după care am împăturit dovleacul. În realitate hârtia e mult mai portocalie, nu ştiu de ce o fi ieşit aşa ştearsă poza 🙁

Ultimul a fost un dovleac dintr-o căpăţână de usturoi. Da, da, chiar dintr-o căpăţână pe care am pictat-o cu acrilic portocaliu şi verde. Ideea mi-a venit comentând pe un blog unde autoarea pictase dovleci din plastilină care arătau în poză exact ca nişte căpăţâni de usturoi, aşa că aseară am intrat în supermarket şi am ales trei exemplare perfecte pentru pictat. Şi când spun perfecte, mă refer la faptul că trebuie să aibă intactă foiţa aceea care acoperă toţi căţeii şi să fie cât mai netedă. Iată ce ne-a ieşit:

Acesta este al Elizei:

Save

Save

17 thoughts on “Dovleci din hârtie şi alte materiale

 1. Cred ca si eu fac si de una si de alta. Dovleceii din hartie poti sa-i tai cu o foarfeca zimtata, am vazut un model pe net si arata bine.

 2. ce frumos e dovleacul!
  cum, care?! si ala, si ala, si ala!:)))

  imi place si modelul origami, si ala din usturoi e nostim foc!:)))
  da, si Coca are niste idei de ramai mut de uimire.:)

  multumesc pentru dovlecii de astazi, chiar ma pregateam sa deschid o colectie cu dovleci.:D

 3. Pingback: Dovleac din hârtie | În bucătăria mea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *