Aplicaţia pentru iPad de la Lucia Muntean Publishing

Acum ceva vreme am primit un email de la Alexandra, membru al echipei de marketing şi comunicare a editurii Cărţile Lucia Muntean. În email, Alexandra mă informa că s-a lansat o aplicaţie pentru iPad care, practic, reia conceptul din cărţile Ghici, ghici ce voi desena aici dar sub o formă mai potrivită unei astfel de tehnologii. Iată ce scrie pe site-ul oficial al aplicaţiei despre acest nou concept:

Noi am conceput “Ghici” pentru pentru a-i deprinde pe copii cu primele noţiuni de scriere prin intermediul desenului și al poeziei, dar tot mai mulți părinți ne mărturisesc că o cumpără ca să învețe ei înșiși să deseneze.

Bazată pe best-seller-ul “Ghici, ghici, ghici, ce voi desena aici?” de Lucia Muntean și acompaniată de lectura autoarei, “Ghici” le oferă părinților și copiilor ocazia de a se amuza și de a învăța să deseneze împreună!

Puteți folosi această aplicație în trei feluri:

 1. “Vezi cum se desenează” – autoarea le citește poeziile copiilor și, la fiecare vers, aplicația le arată acestora pe tabla de desen simbolul grafic care trebuie desenat în pasul respectiv.
 2. “Învață să desenezi” – autoarea le citește copiilor primul vers și așteaptă ca aceștia să exerseze pe tabla de desen pasul respectiv, după care trece la versul următor.
 3. “Desenează singur” – după ce au văzut cum se desenează și au exersat pas cu pas toate elementele care compun un desen, copiii încearcă acum să realizeze desenul singuri, pe tabla de desen, urmărind modelul oferit de aplicație.

Distracția nu se termină aici! Fiecare desen realizat de micii desenatori poate fi postat direct din aplicație pe pagina voastră de Facebook, unde vă puteți organiza mica expoziție personală.

Vârstă recomandată: 3-7 ani

Şi acum surpriza – eu am primit cadou un cod prin care pot descărca propriul meu exemplar din Ghici, ghici – varianta pentru IPad, însă cum eu nu am iPad vreau să dăruiesc codul unui cititor – tot ce trebuie să faceţi e să îmi lăsaţi un comentariu în care să-mi spuneţi dacă ştiţi cărţile Luciei Muntean şi dacă aveţi vreuna preferată. Vineri (2 noiembrie) voi trage la sorţi un câştigător care va primi pe mail codul şi detalii despre cum poate descărca aplicaţia.

4 Comment

 1. corina says: Reply

  ce frumos, ce ma bucur ca exista aceasta aplicatie. ana, fetita mea cea mare e absolut indragostita de toate cartile luciei muntean. le avem pe toate, unele in dublu exemplar. preferatele sint: rime cu codita, gentuta rosie si jocurile uite asa. le stie pe dinafara. chiar daca n-o sa cistigam noi, sigur o sa-l convingem pe tati sa ne cumpere aplicatia, fiindca ipad-ul e arma secreta cind oboseala in masina, la drumuri lungi, isi spune cuvintul. iar aplicatia asta va fi lovitura de gratie. cu drag, corina

 2. Buna Laura! Eu am o fetitza de aproape 3 anisori, Eliza. E super incantata de cartile d-nei Lucia Muntean, cum de altfel sunt si eu 🙂 Noi deocamdata avem doar doua carti: “jocurile uite asa” (cel mai mult ii place sa recitam poezia “daca sunt…” si sa imitam jocul de-a dansatorii) si al doilea volum “ghici ce voi desena aici”. As fi vrut sa cumpar si primul volum “ghici….” dar nu-l mai gasesc la Carefour (de aici le-am cumparat pe celelalte doua).Noi nu desenam ci pictam caci Eliza e mai atrasa de pensule,apa si acuarele decat de creioane colorate:).
  Deocamdata nu avem Ipad, dar se apropie ziua Elizei si sunt hotarata sa-i cumpar unul pe care sa-l “share-uim”:) impreuna.
  Succes tuturor participantilor la concurs:)
  Pupici, Ecaterina

 3. Ina says: Reply

  Ne bucuram tare ca s-au gandit sa ne ofere si o aplicatie pt Ipad, pentru ca noua ne plac foarte mult cartile doamnei Lucia Muntean, cartea preferata a Sophiei este “ghici ce voi desena aici” pe care o citim mereu si ne-a invatat sa desenam foarte frumos 🙂
  Ne-ar placea sa castigam aplicatia, dar daca nu va fi asa cu siguranta o vom cauta sa o cumparam.
  Succes tuturor!

 4. sandra says: Reply

  Foarte frumoasa,interesanta si utila aplicatia.

Leave a Reply