Clopoţica şi secretul aripilor

Acum două luni vă povesteam că am mers cu Eliza la ultimul film Disney care o avea ca protagonistă pe zâna noastră favorită – Clopoţica şi secretul aripilor şi că ne-a plăcut foarte mult. Cum puteam, în cazul acesta, să ratăm cartea cu povestea filmului apărută la editura Egmont? Noi am primit-o cadou de la Libris, unde o găsiţi la reducere acum, costă doar 26 de lei, redusă de la 35. Este format A4, cartonată, cu pagini lucioase şi cu povestea destul de bine relatată. Dacă aţi văzut filmul, probabil veţi şti să înlocuiţi din mers (în timp ce citiţi) expresia din carte “zânele anotimpurilor călduroase” cu “zâne de vreme bună” din film pentru că mi se pare că sună mai bine. În rest traducerea e destul de bună şi seamănă cu cea a filmului.

Eliza s-a bucurat enorm de carte, chiar mi-a părut rău pe moment că n-am putut să-i surprind într-un filmuleţ acel “wow” pe care l-a scos când a scotocit (fără permisiune, dar asta e altă poveste 😀 ) în sacoşa mea şi a găsit cartea. I-am promis că seara la culcare o citim şi m-am ţinut de cuvânt chiar dacă e o carte destul de lungă. Recunosc că am mai sărit sau rezumat pasaje pe ici pe colo pentru că altfel mă apuca 12 noaptea, însă am compensat prin admirarea ilustraţiilor şi chiar am pus-o să povestească ce-şi mai amintea din film. Spre surprinderea mea, îşi amintea destul de multe chiar şi după două luni, ceea ce înseamnă că i-a plăcut foarte mult.

Clopoţica şi secretul aripilor a trecut la loc de cinste alături de celelalte cărţi preferate de la editura Egmont (trecem printr-o perioadă Disney, întreruptă ocazional doar de Povestea gentuţei roşii sau de Pozna lui Jackie) şi acum bineînţeles că îşi doreşte şi cartea cu Merida, protagonista altui film Disney la care am fost cu ea la cinema.

La voi ce carte e la loc de cinste pentru povestea de seară?

4 Comment

 1. ana says: Reply

  In ultima perioada micuta cere mereu “Angelina balerina – dance with Angelina”

 2. Raluca says: Reply

  Avem si noi o carte cu Tinker Bell (a noastra e in engleza, ma pregatesc sa o scot pentru lectia cu pirati 🙂 -chiar daca nu e chiar fix pe tema), seara la culcare le rotim (si ziua, ca le citim tematic 🙂 ), dar Bobita si Buburuza a fost mult timp printre favorite (am citit-o de nenumarate ori inainte de culcare), la fel ca si Micul Constructor intr-o anumita perioada.

 3. In fiecare avem alta favorita, multa vreme am citit si am recitit cartile cu spiridusi muzicali, Clopotica e prima prietena a Cezarei, atat din carti cat si din filme.
  De cand merge la gradinita, cand ajungem acasa se suie pe pat, se inconjoara cu carti si incepe sa citeasca. Ne-a spus si dna educatoare, ca atunci cand se plistiseste ii cere carti.
  Multumim pentru recomandare!

 4. sima says: Reply

  Ooo cand ii este somn merge la raftul ei de carti si incepe sa care in pat cate 3-4 pana strange cam 15-20.Daca o vad nu o las o pun sa isi aleaga dar daca nu o vad patul est eplin.O intreb pe care sa o citim si incepe: ”pe asta prima si apoi pe asta si apoi pe asta…”Ii spun ca doar una ca alt fel nu mai dormim, cu greu se hotaraste care sa o citim prima si apoi alege alta..Daca este obosita adoarme la jumatatea povestii alt fel 3-4 povesti citim.

Leave a Reply