Îngeraş din clemă de rufe pentru decorat bradul de Crăciun

Am realizat acest îngeraş din clemă de rufe după un model din cartea Decorarea bradului de Crăciun, una din preferatele mele de la editura Casa din care am mai făcut anul trecut piticul din scorţişoară.

Materiale: un cârlig de rufe din lemn, o bucată de dantelă (eu aveam resturi prin ladă, de la un papucel de bebe), o bilă de lemn pentru cap, fire de lână pentru păr (în carte e şnur subţire auriu, dar eu n-am avut şi după ce am testat mai multe variante şi am stricat un cap, am ajuns la varianta cu firele de lână), mărgele mici pentru colier, eventual sârmă pluşată argintie pentru aură (în carte nu era, am adăugat-o eu pentru că bila mea avea găuri ca la mărgele).

Mai întâi am luat dantela şi am trecut cu acul un fir de aţă prin ea, am strans si am cusut marginile pentru a forma hăinuţa îngeraşului, apoi am lipit-o pe cârligul de rufe. Pe bila de lemn am lipit firele pentru păr. După ce s-au uscat, am lipit bila pe dantelă. Am înşirat mărgeluţe pe fir de aţă şi le-am legat la gâtul îngeraşului. La final, am înfipt aura printre firele de lână.

Este o decoraţiune foarte simpatică, uşor de făcut şi cred că voi mai face încă una s-o dau cadou, pentru că doar atâta dantelă mai am 🙂 Anul acesta voi dărui multe lucruşoare făcute de mine, iar acest îngeraş din clemă de rufe e atât de frumos că merge dăruit şi celor mai pretenţioase persoane.

Alte modele de îngeraşi găsiţi sub eticheta Idei cu îngeri.

 

6 Replies to “Îngeraş din clemă de rufe pentru decorat bradul de Crăciun”

  1. Simplu si frumos.

  2. ce chip zambaret i-ai facut.;))

    1. Nu i l-am facut eu, asa era bila 🙂

  3. Foarte simpatic ingerasul! Imi place foarte mult ca e zambaret. Mult succes la concurs!

  4. Delicat :*

    Chiar ma intrebam zilele trecute cand fiica mea ma punea sa ii desenez bebe si ingerasi, de ce toti ingerasii sunt blonzi… 🙂
    ea a luat creionul visiniu si ia facut niste moate ingerasului :)) in timp ce eu ii faceam altuia plete galbene.

  5. […] Decorarea bradului de Crăciun din care am făcut piticul din scorţişoară şi îngeraşul […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.