La târg – Gaudeamus pe scurt

Am fost azi la Gaudeamus, lume multă, ca de obicei, oferte grozave la toate editurile. Mă bucur că m-am văzut cu fetele de la All, de la Litera, de la Gama, de la Paralela 45, de la CD Press, cu Mario DeMezzo (CEO All), l-am văzut şi pe Lucian Dan Teodorovici, câştigătorul premiului Augustin Frăţilă, am mai zărit pe unii şi pe alţii şi am venit acasă cu tolba plină de cărţi (dintre care una controversată rău şi la lansarea căreia o să vă invit pentru că voi fi vorbitor). Din tot ce am găsit în târg sunt, însă, extrem de entuziasmată de două cărţi pe care trebuie să vi le arăt ca să daţi fuguţa mâine sau poimâine să le cumpăraţi şi voi – e vorba de două re-editări ale faimosului Moş Bărbuţă, un personaj tare drag mie în copilărie. Probabil că sunt apărute la editura medicală pentru că Moş Bărbuţă e un vindecător, el foloseşte diferite leacuri pentru a vindeca animalele şi călătoreşte în multe locuri pentru asta.

Iată dovada (cartea veche, apărută în 1990 tot la editura Medicală, aparţine Mihaelei şi e în custodia noastră):

Şi interiorul (e carte cu poezie şi pagină de colorat):

Şi cărţile luate de la târg:

Şi interiorul:

Diferenţa între ediţia veche şi cea nouă este de dimensiune, cea veche era format mare, astea-s format mic, ceva mai mari decât un caiet şi au coperţile cartonate. Preţul este extrem de mic, doar 7 lei bucata. Nu le-am găsit decât pe site-ul lor unde, din păcate costă 17 lei 🙁 însă mai aveţi două zile de târg să le cumpăraţi. Nu-mi vine să cred că sunt apărute din 2006 şi eu nu le-am văzut până acum, ce păcat că nu le promovează mai mult…

De asemenea, la târg sunt prezente câteva edituri din Chişinău, au cărţi superbe şi unele la preţuri foarte bune! Eu am stat o groază la ei la standuri, analizând fiecare carte şi mi-a fost foarte greu să mă opresc doar la două, mi-aş fi dorit mult mai multe 🙁 Merită vizitat standul editurii Gama, chiar dacă aveţi buget redus, au cărţi pentru toate buzunarele, inclusiv cărţi de colorat la 1 leu! La editura All primiţi mâine cadou o ciocolată Heidi pentru fiecare achiziţie iar dacă întâlniţi promoterii All aveţi şi o reducere de 10 lei. La editura Nomina găsiţi două cărticele traduse de mine (Descoperim cifrele cu văcuţa Lieselotte şi Descoperim literele cu văcuţa Lieselotte). La standul editurii Carminis are loc mâine lansarea cărţii Zânuţa Dora-li şi vrăjitoarea Ciumfi a doamnei profesoare Anastasia Popa, la ora 14.00 (la târg are şi preţ redus). La Paralela 45 se relansează Cărţile cu Apolodor şi am văzut că Irina Bogdan a scos o nouă carte chiar drăguţă, despre cum toţi copiii sunt frumoşi în felul lor (încă nu e pe site).

Spor la cumpărături!

9 Comment

 1. sima says: Reply

  Multumim ptr informatii.
  Am sa caut si eu cartile sigur ii vor placea copilitei mele.

 2. Ligia says: Reply

  Cat de faine sunt cartile cu vacuta! De Mos Barbuta uitasem complet, mi-am adus aminte abia acum, vazandu-l. Ma bucur ca arata la fel cartile, ca nu le-au digitalizat 🙂

  1. Vaai, l-am avut si eu pe Mos Barbuta!! Cum am putut uita de el?!!!

 3. […] Azi e ultima zi şi chiar mi-ar fi părut rău să nu ajung. Despre ofertele de la târg a scris Laura, poate vă tentează să ieşiţi din casă. Azi, pentru orice carte cumpărată de la Editura All, […]

 4. andru says: Reply

  Nu e tocmai aici locul sa intreb, dar nici altul mai bun nu gasesc, asa ca iata: acum am vazut ca printre cartile traduse de tine (felicitari, lista e impresionanta!) e si una din seria “Pantalonilor Calatori”. Ma intereseaza cartile astea de ceva vreme, nu stiu insa exact pe ce categorie de varsta sunt ele tintite. Tu cui le-ai recomanda? Merg citite la 5 ani si ceva?

  (Eu mi-s si anonima de mai sus, cea care se mira de Mos Barbuta, nu stiu ce s-a intamplat de nu mi-a luat WordPressul numele!)

  1. Laura Frunza says: Reply

   Draga mea, pantalonii călători sunt pentru preadolescente, în niciun caz la 5 ani si ceva, n-ar pricepe nimic 🙂 nu e nimic fabulos în carte, seria e despre patru prietene care trec prin diverse peripeţii specifice adolescenţei.

   1. andru says: Reply

    :)) Ioi, ce departe-s de ce ma gandeam eu! Gasisem titlul in bibliografia unei fetite de clasa I, la ce m-oi fi gandit?!

    1. Laura Frunza says: Reply

     Dar ce s-or fi gândit ăia care au pus cartea în bibliografia unui copil de clasa I, stau eu şi mă întreb…

 5. La targ n-am ajuns, dar ma bucur tare mult sa aflu de reeditarea lui Mos Barbuta. A fost preferatul meu in copilarie. Am avut aproape toata colectia, dar in urma cu cativa ani, fara un anunt prealabil, mama mea a instrainat cartile. 😀

Leave a Reply