Cum să faceţi repede punguţe de cadouri din plicuri cu burduf

DSCN6782_1

Dacă nu v-aţi pregătit din timp cu hârtie de împachetat sau punguţe de cadouri şi aveţi nevoie să improvizaţi ceva, vă sfătuiesc să aveţi mereu în casă plicuri maro cu burduf. Cu doar câteva perforatoare, ştampile sau autocolante puteţi să le transformaţi în punguţe deosebite şi unice pentru cadouri.

Materiale pentru cele din imagine: două plicuri maro cu burduf, adeziv, câteva resturi de carton (orice puteţi recicla), perforator brăduţ, ştampilă cadou şi steluţă, tuşieră albastră şi roşie, sfoară, panglică, foarfecă zimţată, decoraţiuni diverse de lipit.

Pentru punguţa înaltă, băgaţi în interior clapeta plicului şi lipiţi-o. Cu un cutter, îndepărtaţi clapeta celui de-al doilea plic şi lipiţi-o tot primului, în partea de sus. Aceste clapete vor folosi pentru a întări partea unde vine panglica.

Pe fundul plicului lipiţi un dreptunghi din carton (copertă de caiet, dosar, catalog, ambalaj de jucarii etc). Acum decoraţi: ştampilaţi fulgii şi lipiţi decoraţiuni diverse. Perforaţi găurile pentru panglici – eu am folosit un perforator pentru o singură gaură dar puteţi folosi orice perforator aveţi.

Pentru punguţa mai mică: tăiaţi cam un sfert din plic folosind o foarfecă zimţată. Perforaţi o margine decorativă cu un perforator brăduţ. Decoraţi cu ştampila-cadou şi lipiţi decoraţiuni diverse. Înnodaţi două bucăţi de sfoară pentru toarte.

Pe aceasta a decorat-o Eliza care a cam exagerat cu numărul de ştampile, însă cu siguranţă a fost una din părţile ei preferate. Sacoşica a fost, desigur, adjudecată de ea şi cu greu am reuşit să îi fac şi câteva poze.

2 Comment

  1. luckyrock says: Reply

    pentru bunici sunt foarte bune, nu conteaza cat de mult au incarcat cu stampile pungile nepoteii.:)

  2. sima says: Reply

    Multumesc ptr idee. A iesit superba punguta voastra.

Leave a Reply